ОЛУЈА ЧУПАЛА ДРВЕЋЕ: Невреме протутњало Доњим Милановцем (ФОТО)

С. М. Ј.

20. 06. 2021. у 12:57

КРАТКОТРАЈНО невреме праћено јаким ветром, кишом и градом протутњало је у суботу увече Доњим Милановцем и оставило за собом видљиве последице.

ОЛУЈА ЧУПАЛА ДРВЕЋЕ: Невреме протутњало Доњим Милановцем (ФОТО)

Фото: С. М. Ј.

Поломљени црепови, срушене ограде, покидане струјне каблове, изломљене гране, али и стабла које је јак олујни ветар почувао из корена видљиви су на сваком кораку.

На отклањању последица невремена које је задесило ову питому дунавску варошицу раде све комуналне службе, а у Доњем Милановцу се тражи и мајстор више да окрпи кровове пред најављене нове падавине.

- Одмах смо изашли на терен. Уклањамо оборена стабла, чистимо, радимо све оно што интервентно треба да се уради – каже Саша Либрић, директор ЈКП Доњи Милановац.

У многим домовима ветар је однео црепове па је велика количина падавина добрано наквасила зидове и уништила покућство. Олуја је чупала дрвеће из корена у градском дрвореду, у школском дворишту дрво је приликом пада оборило и ограду, пад другог стабла зауставила је фискултурна сала, улице и тротоаре закрчило је поломљено грање које радници комуналних служби, али и мештани уклањају од раног јутра.

- Чекамо даља упуства од општинског Штаба за ванредне ситуације везано за приоритете и помоћ локалном становништву – додаје Либрић.

Штете које је проузроковало ово получасовноневреме које је изненада почело око 21 час тек треба да буду утврђене. Дотле мештани на брзину уз помоћ мајстора санирају рупе на крововима, црпе воду из подрума, уклањају стабла, подижу ограде како би заштитили своје домове од најављене нове кише.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)