ДАН БЕЗ НОВООБОЛЕЛИХ: Епидемија се смирује у Горњем Милановцу

Novosti online

14. 06. 2021. у 14:03

НЕМА потврђено оболелих од корона вируса током последња 24 сата – потврђује данас др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

ДАН БЕЗ НОВООБОЛЕЛИХ: Епидемија се смирује у Горњем Милановцу

Фото: М.Б.

Укупан број ковид позитивних особа у овом актуелном „пику“ епидемије је 3.342 (за сада, још нема извештаја колико њих, од тог броја, је излечено, а до овог извештавања важи број 1.575 излечених).

Током минулог викенда, према подацима из Дома здравља, у Ковид амбуланти прегледано је 68 лица, урађена су 34 антигенска теста, узето пет назофарингеалних брисева.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године, до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој етапи, рачунајући од половине јуна 2020. и у актуелном „пику“ пандемије, по званичним подацима укупно је заражена 3.342 лица, уз нажалост 121 смртну жртву.

Од почетка имунизације против ковида-19 у овом крају, до сада је, према сопственом избору од четири расположива цепива вакцинисано укупно 15.215 за имунизацију заинтересованих лица, ревакцинисано их је 13.551.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)