ИЗАЗОВИ СНАГЕ ЗА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: На Штранду почео први део такмичења "Invictus challenge" (ФОТО)

Љ. П.

12. 06. 2021. у 21:43

ПРВИ, од укупно три изазова, у оквиру спортског такмичења "Invictus challenge" почео је данас на новосадској плажи Штранд.

ИЗАЗОВИ СНАГЕ ЗА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: На Штранду почео први део такмичења Invictus challenge (ФОТО)

Фото: Прес служба Новог Сада

Такмичење организује спортско удружење "Invictus NS 021", уз подршку Града Новог Сада, а присутне су на почетку манифестације поздравили Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа за спорт и Дане Баста Покрајински секретар за спорт и омладину. Према речима Огњена Цвјетићанина, манифестација "Invictus challenge", поред спортског има и туристички значај.

- Веома ми је драго што се трећу годину заредом, у нашем граду одржава манифестација"Invictus challenge" – казао је Цвјетићанин. - То је јединствени догађај тог типа код нас који је публика лепо прихватила, а Градска управа за спорт и омладину и ЈКП „Градско зеленило“ подржали. Сигуран сам да ће учесници данас показати физичку, али и психичку спремност, брзину, координацију и спретност, а очекујем да ће се заједно са публиком сви добро забавити.

Организатор манифестације Недељко Родић је објаснио да у трци учествује око 500 такмичара који имају задатак да пређу 27 препрека које се налазе на трави, песку и води, односно стази дужине два и по километра.

- Ове године имамо већи број учесника, узраста од 18 до 60 година и атрактивнију стазу у оквиру које ће такмичари носити џакове, пузати на песку и у води, прескакати зидове, балансирати на греди, пењањати се уз конопац, скакати са платформи и прелазити друге забавне препреке - рекао је Недељко Родић.

"Invictus challenge“ је такмичење подељено на три изазова, где се такмичари у различитим терминима, на теренима који се налазе на плажи „Штранд“, Спенсу и на Фрушкој Гори, боре да заврше стазу савладавајући природне и вештачке препреке.

Предвиђено је да се изазов на Спенсу одржи 28. и 29. августа, а на Фрушкој Гори 16. октобра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)