ХВАЛА БОРЦИМА У БЕЛОМ: Повеље заслужнима поводом дана и славе Града Вршца

Ј. Ј. БАЉАК

31. 05. 2021. у 08:23

НА свечаној академији поводом Дана и славе Града Вршца - Светог Теодора Вршачког, у Центру "Миленијум" локална самоуправа уручила је јавна признања заслужним грађанима.

ХВАЛА БОРЦИМА У БЕЛОМ: Повеље заслужнима поводом дана и славе Града Вршца

Фото Архива

Први пут је одлучено да буде додељено чак 20 повеља града, које су, потпуно заслужено, отишле у руке вршачких медицинара, који су били на првој борбеној линији током пандемије короне.

У име свих здравствених радника повеље су уручене директорима три вршачке здравствене установе - Дома здравља, Опште болнице и Специјалне болнице за психијатријске болести "Др Славољуб Бакаловић". Међу награђенима су били и инфектолози, координатори и главне медицинске сестре ковид-амбуланти и ковид-одељења, анестезиолози, као и докторке задужене за организацију вакцинације. Постхумно је награђена и медицинска сестра Дома здравља Мариора Степан, која је изгубила животну битку са короном, док је двоје волонтера преузело повељу у име чак 200 младих Вршчана, који су током пандемије 24 часа били на услузи становницима града и околних села.

Награда за животно дело припала је Вршчанину Милану Поповићу, који је успешну пословну каријеру градио свуда по свету, али свој родни град никада није заборавио.

- Више од десет година помаже вршачки спорт, финансира обнављање спортских објеката, помаже болнице, цркве, Црвени крст и најсиромашније породице. Заслужан је и за отварање Народне кухиње у нашем граду, коју већ деценију лично финансира. Иако је увек желео да његов хуманитарни рад буде анониман, али овом приликом је немогуће то не поменути - рекла је градоначелница Вршца Драгана Митровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)