ВИОЛИНЕ СВИРАЈУ ПОСЛЕ ТРУБАЧА: Организационии одмор одлучио да се сабор у Прањанима одржава од 19. до 21. августа

В. И.

25. 05. 2021. у 16:08

ОДМАХ пошто је Саборски одбор у Гучи одлучио да се трубачка фешта дефинитивно одржава од 13. до 15. августа, и организатори Сабора виолиниста одлучули су да се ова светковина организује викенд касније, односно од 19. до 21. августа 2021, у Прањанима.

ВИОЛИНЕ СВИРАЈУ ПОСЛЕ ТРУБАЧА: Организационии одмор одлучио да се сабор у Прањанима одржава од 19. до 21. августа

Фото: ОО ГМ

Дејан Ковачевић, председник Организационог одбора Сабора рекао је након првог састанка Одбора да се вакцинација становништва обавља у складу са препорукама и да се, како на нивоу општине тако и на нивоу Републике приближавамо циљу, а то је колективна имунизација до краја маја. Он је додао да се очекује да пандемија корона вируса у Србији током јуна буде стављена под контролу, што ће омогућити и одржавање Сабора.

- Усвојили смо важне одлуке за Сабор, акценат је стављен на комплетну организацију, јер ако имамо у виду да је први Сабор посетило 50.000 људи, а ове године очекујемо већи број гостију,  веома је битно да организациони део одрадимо беспрекорно. Такође, програм Сабора је усвојен, биће изненађења и великих имена, а ја позивам све грађане Србије да дођу у Прањане, на трећи, могу да кажем традиционални Сабор виолиниста Србије, да заборавимо све проблеме и уживамо уз тактове виолине – рекао је Ковачевић.         

Петак 19. август  резервисан је за такмичарски део младих виолиниста, док ће сениори гудала укрстити у суботу.  Првог и последњег саборског дана биће организовани концерти а сва три дана обележиће  наступи многих познатих виолиниста. Буџет за организацију овогодишњег Сабора је два милиона динара, а носилац пројекта је Културни центар Горњи Милановац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)