ОЛГА ДАНИЛОВИЋ: Једини идол ми је Новак Ђоковић, остали су конкуренција!

Novosti online

15. 03. 2021. у 21:07

Српска тенисерка Олга Даниловић(20), ћерка прослављеног кошаркаша Предрага Даниловића закорачила је у свет белог спорта показавши таленат и спремност да прави велике резултате.

ОЛГА ДАНИЛОВИЋ: Једини идол ми је Новак Ђоковић, остали су конкуренција!

Олга Даниловић фото: ЕПА

Мало је познато да је 2018. направила историјски успех јер је постала прва тенисерка рођена у 21. веку која је освојила WТА турнир.

- Пре ми је то био велики притисак, али навикла сам се на то, просто одмалена имам ту етикету што би се рекло на себи, тако да сад сам то преокренула у мотивацију и мислим да ми је то само још један ветар у леђа, да ме просто људи бодре, навијају за мене и гледају ме. Са временом сам научила да се борим са тим, рекла је српска тенисерка у разгоовору за "Мондо".

Олга само једног човека доживљава као идола, а то је први рекет света. Узор јој јесте позната чешка тенисерка, али Новак је изннад тога.

- Увек сам говорила да имам тениског узора по игри, а то је Петра Квитова зато што је леворука и имамо сличан стил игре, али никад нисам имала неког женског идола у тенису. Мој једини идол по свему је Новак, све остале гледам као конкуренцију. 

Познато је да је Ђоковић Олгу пратио у Аустралији, али и да је присуствовао њеним тренинзима у Београду, што младој тенисерки много значи јер ако од некога може да се научи рецепт за успех то је свакако Новак.

- Неизмерно ми значи Новакова подршка, његови савети. Сви знамо колико је заузет са својим обавезама, каријером и много сам му захвална на томе што је нашао времена да се посвети мени и мом тенису. Прешла сам код Новака у Академију, тамо ми је фантастично и мислим да радимо одличан посао. Планови после Лиона су да идем за Мајами на турнир из Мастерс серије. Након тога чекам Били Џин Кинг куп, бивши Фед куп и то заиста једва чекам, да први пут за репрезентацију играм у Србији, до сада сам играла увек групне фазе које су биле ван наше земље рекла је Олга која ће да брани боје српске заставе у априлу.

(МОНДО) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)