ДА ЛИ ЋЕ НОВАК ПРИСТАТИ НА ОВО: Корона паника, МОК тражи да спортисти имају предност при вакцинацији!

Novosti online

07. 01. 2021. у 09:34

ДА ЛИ ЋЕ НОВАК ПРИСТАТИ НА ОВО: Корона паника, МОК тражи да спортисти имају предност при вакцинацији!

ФОТО: ЕПА

ШИРОМ света почела је вакцинација против корона вируса, а Међународни олимпијски комитет (МОК) ради на томе да набави вакцине које ће добити учесници Олимпијских игара у Токију, све како би највећи спортски догађај протекао без проблема.

Из овог тела не желе да "прескачу ред" када је у питању приоритет при вакцинацији, али се надају да ће учесници Олимпијских игара бити високо на листи, преноси "Гардијан".

Британски лист наводи да су добили уверења да ће Олимпијске игре бити одржане према плану без обзира на скок у броју случајева у Јапану (5.307 у среду), а управо због тога је још више појачана прича о вакцинацији свих спортиста.

Одређени чланови МОК-а верују да "нико не би кукао" када би спортисти имали приоритет при вакцинацији, а да би то омогућило да се спортски догађај организује без проблема.

Претходно је председник овог тела Томас Бах рекао да ће предложити спортистима да се вакцинишу пре доласка на Олимпијске игре и да то неће бити услов за учешће, пре свега јер се у вакцини налази и свињски желатин, што неки избегавају због вере.

Ипак, "Гардијану" је из МОК-а речено да ће урадити све да се што више страних учесника вакцинише пре Олимпијских игара, а видећемо ко ће то заиста и урадити.

Претходно је Новак Ђоковић, који је носио заставу Србије на Олимпијским играма у Рију, казао да није сигуран да ли би се вакцинисао против корона вируса, сем ако то не буде обавезно да би могао да учествује на турнирима.

(МОНДО) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Lili

07.01.2021. 13:12

Au brate mili centralno pitanje u momentu kada ljudi umiru i čitave porodice oboljevaju! Baš me briga ima li prednost ja se borim ja da se vakcinišem i moja porodica.. A nekome se nudi ta mogućnost i mi sad da strepimo hoće li on ili neće! !! Ne mora!!! I nek ta vakcina dođe onima koji hoće.