ПРОСТАЧКЕ УВРЕДЕ НА РАЧУН НОВАКА ЂОКОВИЋА: Британци због овога треба да се стиде

Novosti online

21. 12. 2020. у 11:35

ПРОСТАЧКЕ УВРЕДЕ НА РАЧУН НОВАКА ЂОКОВИЋА: Британци због овога треба да се стиде

ФОТО: ЕПА

НАВИКЛИ смо да страни медији често лоше говоре о Новаку Ђоковића, ипак Британци су сада претарали, отишли су много далеко.

Највећи британски медиј "Дејли Мејл" је најбољег тенисера света назвао "ковидиотом".

Наиме, овај медиј је одлучио да своје традиционалне "алтернативне спортске награде" на крају године - употпуни једном новом, посвећеном пандемијској 2020. години.

Тако је награда "Ковидиот године" од стране уредништва додељена ни мање ни више него Новак Ђоковићу.

Њихово образложење у тексту је следеће:

- Постојало је неколико кандидата за нашу највећу награду, "Ковидиот године". Уосталом, сваке недеље се дешавало да неке спортске звезде крше правила о изолацији због корона вируса, а предводили су их енглески фудбалери, укључујући Фила Фодена, Мејсона Гринвуда, Џека Грилиша, Кајла Вокера и Калума Хадсона-Одоија. Ипак, награда иде у руке тениске звезде, светског броја један, никог другог до - Новака Ђоковића. Само Ђоковић, човек који изазива деобе (?!), може да закуца лоптицу у судијино лице, да буде избачен са УС Опена, а да успе да му такви догађаји не буду ни близу његовог најконтроверзнијег потеза године. А то је када је Србин организовао Адрија турнеју на Балкану, током опште корона-изолације у јуну, због чега је доспео на прво место Ковидиот ранг листе. Није тамо било "социјалне дистанце" у публици, уз то су се појавили и снимци журки на којима су тенисери уживали у чарима ноћних клубова, па је онда ретко кога и изненадило што је други од четири заказана турнира отказан када је Ковид покосио такмичаре, укључујући Новака, чија се и супруга Јелена инфицирала. Срећом, сви ти људи који су тамо инфицирани успели су да се опораве, а Новак Ђоковић је због целе ситуације ипак освојио трофеј - стоји у тексту "Дејли Мејла".

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)