НОЛЕ И ВИКТОР ДОБИЛИ МЕДАЉЕ БЕОГРАДА: Промоција монографије градског Спортског савеза

Novosti online

18. 12. 2020. у 17:04

НОЛЕ И ВИКТОР ДОБИЛИ МЕДАЉЕ БЕОГРАДА: Промоција монографије градског Спортског савеза

ФОТО: ССАБ

СПОРТСКИ савез Београда поводом 75 година постојања промовише монографију "Медаље Београда", а данас је она уручена најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу и новом селектору Дејвис куп репрезентације Србије Виктору Троицком, који су се уврстили у промотере.

Од почетка промоције, просторије Спортског савеза Београда посетили су многи спортисти међу којима су: бивши српски одбојкаш Жељко Танасковић, стрелци Јасна Шекарић и Андреа Арсовић, бивши генерални секретар Спортског савеза Београда Бранко Ковачевић, као и бивши успешни спортисти Драган Шкрбић (рукомет), Драгутин Топић и Емир Бекрић (атлетика), Милош Мијалковић и Мара Ковачевић (џудо), Милица Мандић (теквондо), Мирко Нишовић (кајак), Ђорђе Вишацки и Никола Стојић (веслање) и Јанко Типсаревић (тенис).

Монографија је осмишљена да буде подсетник на резултате наших спортских великана, Београђана или спортиста који су некада били чланови београдских клубова и који су освајали медаље на Олимпијским играма, Светским и Европским првенствима у олимпијским спортовима.

- Подстакнути смо великим јубилејом Спортског савеза Београда, који представља наслеђе некадашње спортске институције СОФК-а. Драго ми је да ова књига није сувопарног карактера, већ да кроз интересантну новинарску причу представља историју београдског спорта. У предстојећем периоду следи друго, допуњено издање, као и издање на енглеском језику. Овом приликом бих се захвалио Секретаријату за спорт и омладину града Београда, као и спонзорима Спортског савеза Београда, без којих ово капитално дело не би могло да угледа светлост дана и остане у аманет будућим генерацијама - рекао је Томашевић.

Некадашњи атлетичар Пенић истакао је да је изузетно поносан што је иницирао израду овог пројекта и дочекао да се та идеја реализује баш на 75. годишњицу од оснивања Спортског савеза Београда.

- Београд је за сва времена, овом књигом и свим статистичким подацима у њој, повукао границу између себе и осталих урбаних средина у региону овог дела Европе које ће у односу на њега увек бити провинцијалног карактера. Похвале иду и ауторима, новинарима Ивану Цветковићу из Политике и Дејану Стевовићу из Спортског Журнала. Такође, желео бих да се захвалим спонзорима, компанији Спорт Тиме, Абела Пхарм и Гоодwилл и градском секретаријату за спорт. Хвала и живим легендама из разних спортова који су нас посетили и преузели свој примерак. Било је сјајно код Новака, наш ас зрачи енергијом и улепшао нам је дан - поручио је Пенић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)