ДОБРА ВЕСТ ЗА НОВАКА: Промењено правило на РГ, Ђоковић не може да буде избачен са турнира

Горан Чворовић - Специјални дописник из Париза

28. 09. 2020. у 11:26 >> 17:15

ДОБРА ВЕСТ ЗА НОВАКА: Промењено правило на РГ, Ђоковић не може да буде избачен са турнира

Фото: EPA-EFE/ Angelo Carconi / POOL

ИГРАЧИ који су већ прележали вирус корона, попут нашег Новака Ђоковића, више не морају да страхују да ће евентуално бити елиминисани са париског гренд слема.

Организатори су одлучили да олакшају живот онима који су већ боловали од ковида 19, па је дошло до промене правила. Нажалост, ова мера неће важити ретроактивно за оне који су већ дисквалификовани.

Наиме, досад је већ било оних који су се жалили на резултате теста, који су показивали позитивне налазе, због тога што су већ у прошлости имали вирус, али сада више нису заразни, као што је то, на пример, случај с Фернандом Вердаском или нашим тренером Петром Поповићем, због кога су елиминисани Пеђа Крстин и Дамир Џумхур, јер су, иако негативни на вирус, били с њим у контакту.

Убудуће, на Ролан Гаросу ће водити рачуна о оваквим ситуацијама. Неће се радити други тест, као потврда првог позитивног, али ће се први тест анализирати на два начина, да би се утврдила заразност играча.

Из Француске тениске федерације поручили су да ће узорци проћи кроз две методе процене, а играч ће бити елиминисан само уколико обе методе тестирања покажу позитиван резултат.

Измене су, из Регионалне агенције за здравље у Паризу, стигле тек у петак увече, дакле после извлачења парова, тако да је за елиминисане играче, нажалост, касно. Али, за друге ће то бити од велике користи, под условом да могу да поднесу медицински доказ да су већ прележали корону.

То се односи и на нашег Новака Ђоковића, који сада не мора да брине, имајући у виду да поседује антитела, а чији су тестови досад ионако били негативни.

Нових заражених играча на турниру, засад, иначе, нема.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)