НОВАК ЂОКОВИЋ "РАЗБИО" РУСА: Србин излудео ривала, скоро га довео до суза

Novosti online

25. 01. 2023. у 11:52 >> 11:52

НОВАК Ђоковић савладао је Андреја Рубљова са 3:0 у сетовима (6:1. 6:2, 6:3) и пласирао се у полуфинале Аустралијан опена. Србин је током целог меча био бољи ривал, излуђивао је ривала и заслужено славио.

НОВАК ЂОКОВИЋ РАЗБИО РУСА: Србин излудео ривала, скоро га довео до суза

Танјуг/АП

Новак Ђоковић тениски је мађионичар, а оно што је данас имао на репертоару никога није оставило равнодушним, па ни Андреја Рубљова, који је у неким тренуцима био на ивици плача. Тешко се мирио са невероватним потезима Србина, а једном чак и бацио рекет на терен.

Ако је меч против Алекса де Минора био врхунски, данашњи може да се окарактерише као тениско савршенство, против ривала од кога се очекивао данас већи отпор.

Први гем почео је Новак Ђоковић дуплом сервис грешком, на крају га ипак добио без већих проблема. На исти начин наредни је почео Рубљов, а тај је Ђоковић увео у разлику и добио прву брејк-лопту. Спасао ју је Рубљов, а потом дошао и до гем-лопте.

Танјуг/АП

Стегнутно је Ђоковић деловао на почетку меча, и у трећем гему направио је дуплу сервис грешку. Потом дошао до две гем-лопте, а након тога сигурно уписао гем. Четврти гем био је нова прилика за Србина да дође до брејк-лопти. Изједначио је. Уследила је велика броба, имао је Ђоковић већ сада другу брејк-лопту. Ову је искористио и повео 3:1.

Сигуран је био потом Ђоковић на свој сервис, ривалу је дао два поена, али не и прилику да врати брејк. Невероватан гем. Ђоковић је сигнализирао судији да га поново вређају са трибина, део навијача га је због тога извиждао, а Србин је одговорио великом борбом на терену. Имао је пет брејк-лопти и још једном сломио ривала.

Танјуг/АП

Имао је по први путу у мечу Рубљов брејк-лопту у седмом гему. Тада је Ђоковић сјајно одсервирао, спасао ју је, а потом је уследила дупла сервис грешка и нова брејк шанса. Неко је са трибина између поена узвикнуо "Новаче, иди кући", одговорио је Србин најлепшим поеном у мечу којим је добио први сет резултатом 6:1.

Други сет почео је лако освојеним гемом Руса. Заиграо је Рубљов агресивно и на сервис Србина, али упркос изједначењу више није могао да уради у другом гему. Све се и у наставку сводило на добар сервис. Обојица су добијали своје гемове. Тако је било све до петог гема када је Ђоковић дошао на сервис ривала до три брејк-лопте. Прву није искористио, другу јесте за 3:2. Већ у наредном потврдио је брејк.

Излуђивао је Ђоковић ривала. Видела се на лицу Руса нервоза. Приговарао је судији да Новак прекорачује време за сервис, у једном тренутку направио је Ђоковић други брејк, а он је у немоћи бацио рекет. Потом је у осмом гему дошло до изједначења, а још једном је Ђоковић успео да одговори када је било најпотребније, те други сет добио резултатом 6:2.

Танјуг/АП

Две брејк-лопте на старту сета имао је Ђоковић. Није их искористио. Успео је Рубљов да уведе уводни гем трећег сета у разлику, али је Србин имао и трећу прилику. Потврдио је потом у наредном гему српски тенисер брејк који је у наредном гему са лакоћом потврдио.

Рус је у наставку био деконцентрисан, нову прилику за брејк имао је Ђоковић, спасао је сервис винером Рубљов и потом смањио на 2:1 у трећем сету. Чувао је Ђоковић предност брејка и лако дошао до четвртог гема. Потом је свој сервис сачувао и Рубљов - 3:2. У наставку је Ђоковић чувао стечени брејк и добио трећи сет резултатом 6:3,

НОВАК ЂОКОВИЋ - АНДРЕЈ РУБЉОВ  6:1, 6:2, 6:4

6:4 - Три везане меч-лопте за Ђоковића. Користи прву.

5:4 - Два одлична сервис поена за Руса. На 40:0 уследила су два одлична ритерна нашег играча, који потом добија Рубљов, а сада Новак сервира за меч.

5:3 - Три гем-лопте за Србина, а потом је уследила дупла сервис грешка. Одговорио је Ђоковић сјајном скраћеном лоптом. Стигао ју је Рубљов, а потом је уследио лоб за који није имао решења Рус. Он ће сада сервирати за останак у мечу.

4:3 - Притискао је Ђоковић ривала, дошао до 30:30, онда је уследила висока лопта на основну линију Рубљова, који ју је смечовао по дијагонали, добивши аплауз Србина.

4:2 - Добар сервис-гем Ђоковића. Добио је лагано гем, те ривалу није дао прилику да врати брејк. 

3:2 - Рубљов је поново почео добро да сервира, а то му је дало прилику да освоји сервис гем.

3:1 - Мање је Ђоковићу требало да упише наредни гем него што је требало да се замене стране.

2:1 - Новак је још једном имао брејк-лопту. Успео је да се одбрани Рубљов.

2:0 - Без много проблема Ђоковић је потврдио брејк.

Танјуг/АП

1:0 - БРЕЈК! Имао је Новак две брејк прилике. Није их искористио. Увео је Рубљов гем у разлику, а потом је добио и трећу прилику коју је искористио.

ДРУГИ СЕТ 6:2

6:2 - Ђоковић је дошао до две сет-лопте. Прву није искористио, а потом ни другу. Рус је након тога имао брејк-лопту. Одиграо је невероватну дијагоналу бекхендом и спасао брејк-лопту наш тенисер. Уследио је јако добар сервис и трећа сет-лопта. Сјајан други сервис Србина, урликнуо је Рус након што је погодио мрежу. Пету сет-лопту потом је имао Новак у гему који је трајао осам минута.

Танјуг/АП

5:2 - БРЕЈК! Довео је Ђоковић Руса до нервног слома. Негодовао је код судије да Новак троши превише времена између сервиса, а потом и бацио рекет, био видно нервозан. Новак сада сервира за други сет.

4:2 - Јак ветар дува у Мелбурну у овим тренуцима, доста отежава играчима. Има потешкоћа Ђоковић да убаци сервис, то користи Рубљов који је дошао до 30:15. Уследио је потом одговор Ђоковића. Увео је Ђоковић гем у разлику, а поново је Рубљов дошао до брејк лопте. Заинатио се Новак, дошао до другог изједначења, потом и гем лопте, коју је искористио.

3:2 - БРЕЈК!  Три везане брејк лопте има Новак Ђоковић. Србин је натерао снажним ударцима ривала на грешку, прву ипак није искористио. Превише је брзо хтео да одигра, те лоптица одлази у аут. На други сервис Руса потом Ђоковић узима брејк!

Танјуг/АП

2:2 -Још један сигуран гем за српског тенисера.

1:2 - Шансу је тражио Новак Ђоковић, имао је Рубљов једну гем-лопту, сервис винером добио је гем.

1:1 - Имао је Рубљов 30:15, уследила су два добра сервиса и прилика за гем. Није је искористио Ђоковић, успео је да стигне снажан смеч ривала, али не и да погоди поље. Потом су два сјајна сервиса донела Новаку други гем у сету. Са трибина се у неколико наврата чуло "Новаче, иди кући".

0:1 - Две гем-лопте на старту другог сета добио је Андреј Рубљов. Искористио је прву и брзо решио сервис гем.

ТАНЈУГ/АП

ПРВИ СЕТ 6:1

6:1 - По први пут у мечу Рубљов је дошао до брејк-лопте, а неутралисао ју је Ђоковић сјајним сервис винером. Ипак, у наредном поену прави Ђоковић дуплу сервис грешку, па још једном сервис винер. Невероватан поен донео је Ђоковићу гем прилику, оно што су одиграли је фантастично, Рубљов је стигао на мрежи, вратио дијагоналу, одговорио је Новак, још једном Рубљов, а онда паралела са мреже Србина за први сет.

5:1 - Први поен освојио је Рус, а потом је виђен прелепо изграђени поен нашег играча. Неколико грешака Андреја Рубљова дале су Ђоковићу нову брејк прилику, одлично је одреаговао Рубљов који изједначује, а потом долази до предности. Пожалио се судији Ђоковић да му поново навијачи са трибина добацују погрдне речи, на шта је део навијача звиждао. Разбеснео се Србин и одиграо невероватних неколико поена. Тек пету брејк-лопту искористио је Србин.

ТАНЈУГ/АП

4:1 - Одлично је потом Ђоковић сервирао. Дошао до 30:0, уследио је одличан ритерн Руса и након тога 30:30. Ипак, и гем-лопта за Новака, а потом и ас.

3:1 - БРЕЈК! Још један гем у којем Ђоковић долази до прилике да притисне Руса. Водио је Рубљов, Новак изједначио, игра се на разлику. Дошао је до гем-лопте Рубљов, поново изједначио Новак, а потом дошао и до брејк-лопте. Дуплом сервис грешком Ђоковић је дошао до брејка.

2:1 - И у овом гему направио је Новак дуплу сервис грешку. Уследили су потом сјајни сервиси и поново две гем-лопте за Србина. Прву није искористио. Другу јесте. Поново је Миљан Амановић морао да реагује, Новаку је послао флашицу са електролитима. Деловао је Србин задихано на старту меча, баш као у претходном против Алекса де Минора.

1:1 - Почео је дуплом сервис грешком гем и Рубљов. Велика, снажна размена удараца трајала је 25 удараца. Два пута је Србин вратио невероватне лопте, али на крају два везана поена за Рубљова. Збио је редове Ноле, прво изједначио, добио и прву прилику за брејк. Успео је да одговори Рубљов и изједначи.

1:0 - Почео је меч Ђоковићевим првим сервисом. Дуплом сервис грешком нашег играча почео је меч. Није га то пореметило, имао је одмах на старту две гем-лопте, а уследио је снажан форхенд винер Рубљова за 30:40. Натерао је потом Новак ривала на грешку за уводни гем.

УОЧИ МЕЧА

Ђоковићев наредни ривал у походу на 10. титулу у Аустралији је Андреј Рубљов.

Као и пред претходне мечеве, наш тенисер је поново одлучио да не тренира пред дуел са Рубљовом.

Иако је стање са повредом видно боље, ипак наш ас не жели да додатно ризикује и да се држи "рецепта" са којим је стигао до борбе за полуфинале.

С друге стране, Рус је имао већи посао у борби за четвртфинале. Он је у пет сетова надиграо Данца Холега Рунеа са 3:2 (6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6). Рубљов је до победе дошао након преокрета у тај-брејку.

Биће ово дуел петог и шестог на АТП листи. Њихов четврти на АТП туру. Ђоковић води са 2:1, а последњи пут састали су се на завршном турниру у Торину, Новак је славио резултатом 6:4, 6:1, а касније и освојио трофеј и на најбољи начин завршио сезону.

Рубљов је Ђоковића победио 2022. године у Београду на Србија опену резултатом 2:1 у сетовима.

ЂОКОВИЋ: Пишем историју за себе и своју земљу

- Прошле недеље нисам мислио о титули, већ о што бољим условима за играње мечева. До данас сам играо како сам се осећао имам разлога да верујем да могу да одем до краја. У то увек верујем, али сада нисам веровао због ноге. Од вечерас имам позитивне мисли. Увек желим да освојим турнир и да будем најбољи. Нико не долази тек тако. Желим да испишем историју за себе, свој народ, светски тенис, историју спорта. То је јасно и то ме усмерава у том правцу и даје ми јасноћу како да приступам тренинзима, како да комуницирам са људима како бисмо могли да достигнемо те висине - истакао је Ђоковић.

РУБЉОВ: Новак, један од најбољих у историји

- Знам да је Новака веома тешко победити, посебно на гренд слем турнирима. Он има највеће искуство у оваквим мечевима. Један је од најбољих у историји. Једина шанса је да играм свој најбољи тенис, да се борим за сваку лопту. То је једина шанса. Не мислим да је његова повреда страшна, нимало. Не знам. Он игра. Побеђује - истакао је Рубљов.

Победник овог меча састаће се у полуфиналу са бољим из дуела Томи Пол - Бен Шелтон.

БОНУС ВИДЕО: ПЕЧАТ НАЈБОЉЕГ: Које рекорде јури Новак Ђоковић

БОНУС САДРЖАЈ

Да ли сте знали да је Новак Ђоковић у својој књизи изнео план како да за само четрнаест дана трансформишете и тело и живот? Уз недељни јеловник, корисне савете за побољшање варења и изврсне рецепте који се лако припремају, лако ћете се ослободити вишка килограма и побољшати здравље. Новак вам открива и лаке вежбе за разгибавање, исте оне које и он ради пре сваког меча.

Наручите ОВДЕ свој примерак књиге "Сервирај за победу" и крените стопама најбољег на свету.

Такође, још једна књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Ево шта је Никола Јокић дочекао у самом финишу НБА сезоне, ко је овоме могао да се нада?

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Ево шта је Никола Јокић дочекао у самом финишу НБА сезоне, ко је овоме могао да се нада?

НИКОЛА Јокић је двапут у низу добио МВП награду за најкориснијег играча НБА лиге. Био је на најбољем путу да уђе у историју најјачег кошаркашког првенства на свету на веома посебан начин, али...

30. 03. 2023. у 16:30

ЗБОГ ВИЦА О ТИТУ ЗАВРШИЛА НА ГОЛОМ ОТОКУ: Новинарка испричала безазлену шалу, робијала три године

ЗБОГ ВИЦА О ТИТУ ЗАВРШИЛА НА ГОЛОМ ОТОКУ: Новинарка испричала безазлену шалу, робијала три године

У ВРЕМЕ када је био председник СФРЈ, Јосипу Брозу Титу певале су се разне песме, а једна од најпознатијих "Друже Тито љубичице бела", коштала је младу новинарку, Јеврејку Жени Лебл, две и по године робије на Голом отоку, где је завршила са само 22 године.

31. 03. 2023. у 20:38

Коментари (3)

ЛЕОПАРДИ СУ ПРЕСКУПИ, ТО НИЈЕ ЧУДЕСНО ОРУЖЈЕ: Чешки генерал о украјинским тенковима - Подсетио на турску катастрофу