"ЂОКОВИЋ ЈЕ НА ЗАПАДУ МАСОВНИ УБИЦА!" Славни француски писац: Новак је за њих попут Караџића и Младића

Новости онлине

07. 10. 2022. у 08:16

Славни француски писац Патрик Бесон је велики љубитељ Србије и Новака Ђоковића.

ЂОКОВИЋ ЈЕ НА ЗАПАДУ МАСОВНИ УБИЦА! Славни француски писац: Новак је за њих попут Караџића и Младића

FOTO: AP/Tanjug

Он је посветио своје најновије дело Новаку Ђоковићу, његовој борби да пошаље поруку да је свако слободан у избору да изгради свој шампионски пут. 

Наиме, угледна француска издавачка кућа Louison Editions објавила је нову књигу француског писца Патрика Бесона (1956), посвећену нашем тениском асу, под називом "Ђоковић, ЛЕ РЕФУС", у преводu на српски језик под насловом "Ђоковић: Одбијам - Рат звезде".

Бесон сматра да су страни медији од Ђоковића направили масовног убицу јер се није вакцинисао и упоредио га је са Радованом Караџићем и Ратком Младићем * Посрамили су га и лишили слободе, пише Бесон.

- Из којег је страха, гађења и беса извукао то одбијање (да се вакцинише) због којег је недељама био на лошем гласу у свим спортским нацијама. Он, који жели да буде вољен, уз себе има само српску штампу. Србин, "бед бој", произведен је у масовног убицу, нешто као Караџић и Младић. Он само не жели да буде силован шприцем, човек има свој понос -  пише Бесон, који је иначе вакцинисан са три дозе.

Фото Г. Чворовић

 

Парижанин, иначе велики пријатељ Срба још од ратова деведесетих година, потом се дотакао и Новакових највећих противника Рафаела Надала и Роџера Федерера.

- Надал се вакцинисао, али он није Србин. Он је са Мајорке, базе у којој је зачета фашистичка револуција. Федерер са врха свог богатства посматра банке. Једна инјекција мање или више - важно је само зарадити да би се пребогато живело. Новак нема на терену само противнике већ и непријатеље, синове родитеља који су бомбардовали његове родитеље 1999. - оштар је Бесон.

Бесон је рођен у браку Француза и Хрватице, док му је очух Србин, одакле и његово одлично познавање балканског простора и односа на овом поднебљу. Он тврди да о Србима светски медији не знају ништа, те да су лицемерни.

Фото: Новости

 

- Аустралијанци су Новака посрамили, лишили слободе, изгнали. То су предебели, усамљени људи који мргодно лутају по баровима. О скромности Срба ништа не знају светски медији који их представљају као ликове из Кустуричиних филмова, групу пијаних трубача. Замерају Новаку и његовој жени Јелени све што код других парова славе - веганство и натуропатију, а називају их бизарним секташима. Он се изјашњава као православац, што је његова грешка. Свако има право да верује у Христа, али када то долази од милионера и још Србина, јавно мњење сматра да ту нису чиста посла. Толеришу православље само код старијих госпођа погнутих пред иконостасом. Србија је несумњиво у сродству са Исусом, често разапињана на крст. Новак зато на плећима носи целу нацију, јер се никад ниједна земља није толико идентификовала са спортистом -  закључује Бесон, преноси Информер.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић - Пет тајни због којих је најбољи на свету

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

НИКАД ПРОВОКАТИВНИЈА: Рајковићева жена запалила мреже облинама - купаћи, а преко само мрежа (ФОТО)