"ПУШТАЈУ ГА ДА ИГРА САМО ЗАТО ШТО ЈЕ АМЕРИКАНАЦ": Новак Ђоковић загрмео, не види логику у понашању Ју-Ес опена

Новости онлине

28. 06. 2022. у 17:50

ПОЛИТИКА ће по ко зна који пут умешати прсте у спорт, а Новак Ђоковић ће поново извући "дебљи крај". Како ствари стоје УС опен биће ускраћен за учешће најбољег српског тенисера и икону "белог спорта".

ПУШТАЈУ ГА ДА ИГРА САМО ЗАТО ШТО ЈЕ АМЕРИКАНАЦ: Новак Ђоковић загрмео, не види логику у понашању Ју-Ес опена

FOTO: Tanjug/AP

Подсетимо, влада Сједињених Америчких Држава је недавно објавила нове смернице, које су на снази ове земље по питању опадајуће ковид пандемије. Неколико ограничења је укинуто, на пример, међународни путници више неће морати да подносе негативан извештај о тестирању. Међутим, и даље важи правило да странци доставе доказ о вакцинацији за улазак у САД.

То значи да би Ђоковић, који је одлучно одбио имунизацију следећи своје идеале, могао да пропусти још један гренд слем ове године.

Отворено првенство на америчком континенту требало би да почне 29. августа ове године, а уколико се до тада правила не промене, Ђоковићева једина нада је да добије посебно изузеће. Ипак организатори догађаја, Тениска асоцијација Сједињених Држава (УСТА), већ је одбили да захтева изузеће од владе.

ФОТО: Танјуг/АП

Дакле, проблем као што је познато је то што Ђоковић није вакцинисан , а 20-струки гренд слем шампион се пита како то да амерички играч Тенис Сандгрен може да игра за разлику од њега, иако је његов вакцинални статус идентичан оном који има српски тенисер. 

- Дописивао сам се са њиме пре неколико дана, захвалио му се на подршци коју ми је пружио у јавности у овој ситуацији – и оно што је он рекао је потпуно логично: ако је невакцинисаним играчима забрањено да учествују на том турниру, онда би то правило требало да важи за свакога. Не видим у чему је медицинска логика да он може да игра јер је држављанин САД,иако није вакцинисан, а мени је то право ускраћено. Када бих имао америчку "зелену карту" (радну и боравишну дозволу), или пасош, мени би било омогућено да играм. Ако то можда има неке политичке логике, ја радије у то не бих улазио, и сами можете да закључите зашто - јасан је Новак. 

ФОТО: Тањуг

Новак је још једном поновио да би волео да наступи на УС опену, који почиње крајем августа.

- Гренд слемови су такмичења која се највише рачунају у овом делу моје каријере, они заслужуји моју посебну пажњу. Али, добро, ако не будем имао шансу да играм тамо – неће бити смак света, идемо даље. Ја сам тренутно концентрисан само на овај турнир.

Ђоковић је тренутно на Вимблдону где се у другом колу у среду састаје са Танасисом Кокинакисом из Аустралије.

Србин је одбрану титуле у Лондону почео тријумфом над Корејцем Сунву Квоном (6:3, 3:6, 6:3, 6:4), а сутра у 14.30 на Централном терену играће у другом колу против Танасија Кокинакиса из Аустралије.

БОНУС ВИДЕО: Американац пропевао на српском због Новака Ђоковића

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

СРБИЈА СТРЕПИ, ЂОКОВИЋУ ИСТИЧЕ ВРЕМЕ!? Американци изједначили вакцинисане и невакцинисане. Шта то значи за Новака?