РЕКАО САМ ЈОЈ АКО НЕ ДОЂЕШ НА ТРЕНИНГ, КРАЈ ЈЕ: Муратоглу проговорио о прекиду сарадње са Сереном!

Novosti online

12. 06. 2022. у 14:56

ТЕНИСКИ стручњак Патрик Муратоглу је недавно говорио о прекиду сарадње са Сереном Вилијамс. Педесетдвогодишњи тениски стручњак је са Американком радио од 2012. године и плод заједничке сарадње јесте освајање 10 гренд слем титула и златна медаља на олимпијским играма Американке.

РЕКАО САМ ЈОЈ АКО НЕ ДОЂЕШ НА ТРЕНИНГ, КРАЈ ЈЕ: Муратоглу проговорио о прекиду сарадње са Сереном!

Фото архива ВН

Муратоглу и Серена Вилијамс су прекинули успешну сарадњу почетком 2022. године.

Тренер је говорио о разговору који је имао са Американком. Истакао је да ју је питао о даљим плановима и жељи да учествује на Ролан Гаросу, поставио јој је ултиматум да уколико се у не појави на наредном тренингу сматраће то крајем њихове сарадње, што се на крају и десило.

- Желео сам да будем фер према њој, а не разочаран због краја сарадње са њом. Питао сам је шта ћемо да радимо, она није имала јасан одговор. Питао сам је жели ли на Ролан Гарос, рекла је да не зна. Рекао сам јој да је очекујем на тренингу у наредни понедељак, није се појавила, а ја сам кренуо даље, рекао је Муратоглу.

Муратоглу је био разочаран, породици је саопштио да је завршио са тренерским послом.

- Када је Серена одлучила да направи паузу вољенима сам признао да сам завршио са тренерским послом. Предност мог рада је у томе што имам доста ентузијазма, без њега не могу да будем добар тренер, осећао сам да сам га тада изгубио.

Ипак, Симона Халеп је успела да у њему поново пробуди ентузијазам и жељу за послом.

- Мислим да је Симона невероватно дарежљива у свему што ради. Невероватна је у спорту и ван њега. Никада се не задовољава половичним успехом. Красе је храброст и отпорност, то је карактерише као невероватну особу, рекао је Муратоглу.

БОНУС ВИДЕО: Ђоковић, тренинг са Кецмановићем

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АЛКАРАЗ СУРОВО ИСКРЕН: Шпанац проговорио о Новаку Ђоковићу, Надалу и Федереру - овакав одговор нико није очекивао