РУС НЕ ОДУСТАЈЕ! Данил Медведев послао поруку организаторима Вимблдона

Новости онлине

27. 05. 2022. у 09:30

РУСКИ тенисер Данил Медведев пружа добре партије на Ролан Гаросу. Он је у другом колу такмичења у Паризу савладао српског тенисера Ласла Ђереа, па после меча на конференцији за медије причао о забрани наступа на Вимблдону.

РУС НЕ ОДУСТАЈЕ! Данил Медведев послао поруку организаторима Вимблдона

Фото: АП

Новинар је подсетио Медведева на коментар Новака Ђоковића да многи играчи нису свесни, ни упознати шта се све дешава у белом спорту. Сви причају о Вимблдону, АТП, одузимању, замрзавању бодова, а Медведев признаје да не зна много о свим тим стварима, као ни о томе шта се тачно планира.

- Није лако питање, ја сам у истој ситуацији као ви. Нисам знао да директор Вимблдона долази сутра. Нисам знао какви ће се састанци правити, шта ће радити, одлучити. Немам идеју - рекао је Медведев.

- Оно што Новак прича, у неку руку је у праву. Знам тек помало. Нисам у Савету, тениска структура је таква да је Савет најважнији. Можда је осам-десет играча. Нисам сигуран. Морају да комуницирају са играчима о томе шта раде. Мислим да је то чудна ситуација, зато што кад год одете да причате са играчима из Савета, они су супер срећни да одговоре на ваша питања. Али понекад играчи немају баш толико слободног времена. Они такође играју тенис и немају времена да дођу и причају. Они не могу да причају са 100 играча, потроше 10 сати на сваког и објасне ситуацију.

Медведев се и даље нада да ће моћи да наступи на Вимблдону...

- Пре одлуке АТП-а био сам свестан да би ово могло да се деси. Али сам знао колико и ви. Када је АТП то најавио, био сам као ’океј, званично је’. Знате, мој посао је да играм тенис, покушавам да освајам бодове колико могу. Опет, поновићу, ако могу да играм Вимблдон, биће ми драго, чак и да се не игра за бодове. Ако не могу да играм, остаћу код куће, тренираћу и покушати да будем бољи за следеће турнире. То је све што имам да кажем - истакао је Медведев, који се нада и жели да наступи на Острву.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић није међу троје тенисера с највећом зарадом у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз