СРБИЈА У СРЦУ: Новак Ђоковић после хиљадите АТП победе у први план ставио свој народ!

Д. Н.

14. 05. 2022. у 22:37

НОВАК Ђоковић је у суботу победио Каспера Руда у полуфиналу АТП турнира Мастерс серије у Риму, али још две величанствене ствари.

СРБИЈА У СРЦУ: Новак Ђоковић после хиљадите АТП победе у први план ставио свој народ!

FOTO: Tanjug/AP

Наиме, Ђоковићев тријумф против Руда (који му је обезбедио завршну бробу за трофеј у италијанској престоници), уједно је био - његова хиљадита АТП победа (уз помало нестварну статистику на путу ка месту у историји). 

Али, када је меч окончан, он је решио да се захвали и - српском народу.

Упитан од стране организатора турнира да, док је већ уз терен, на нашем језику "каже коју" о тријумфу, истакао је најпре ово:

- Мислим да сам одиграо добро, посебно завршна четири гема. Заправо, почео сам и завршио врло добро. Мање-више сам држао меч под контролом, играо агресивно када је требало, успевао да се одбраним када је Руд нападао. Он је квалитетан играч, специјалиста за шљаку, није било лако, али сам успео да победим - рекао је Ноле.

Упитан шта мисли о хиљадитој победи, осмехнуо се.

- Знате, много је година прошло од моје прве победе, а имао сам сад ту привелегију да остварим 1000. Јако сам срећан. Ову победу дугујем свима који су били уз мене свих ових година. Фамилији, члановима тима, али и нашем народу. Свом том нашем народу који је широм планете био уз мене, нагласио је најбољи играч света.

Подсетимо, Новак Ђоковић ће у финалу играти против, некима, неочекиваног, али нимало наивног ривала након што оје у првом полуфиналу испао трећи тенисер света.

БОНУС ВИДЕО Новак Ђоковић - пет тајни због којих је постао најбољи на свету

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)