ПРЕСТАНИТЕ ДА ПИШЕТЕ ДА САМ ДЕБЕЛА: Јелена Докић разочарана натписима у медијима

Новости онлине

23. 01. 2022. у 16:23

Бивша српска тенисерка Јелена Докић, која је касније добила аустралијско држављанство и променила репрезентацију, се поново огласила путем друштвених мрежа.

ПРЕСТАНИТЕ ДА ПИШЕТЕ ДА САМ ДЕБЕЛА: Јелена Докић разочарана натписима у медијима

Фото: Принтскрин

Она је на свом Инстаграм профилу одлучила да јавно прича о проблему са којим се поново суочава - прозивању због килаже.

Јелена је ове године у улози новинара, па је тако радила интервјуе на терену са појединим играчима. Међу њима је била и Наоми Осака, а изгледа да су то појединци користили да је прозивају због изгледа. Због тога је изашла у јавност.

"Не могу да верујем да поново морам о овоме да пишем. Опет ме прозивају због изгледа и читам коментаре на разне чланке где се пише само о мојој килажи и изгледу и то је одвратно. Престаните више са тим! Не ради се само о мени већ и о другима, посебно када су жене у питању. Ово је озбиљан проблем и нешто са чим се жене суочавају стално. Рекла сам већ више пута и казаћу опет - престаните да коментаришете моју тежину и изглед", почела је Јелена.

Смета јој начин на који се неки опходе према њој.

"Није лепо и стварно је глупо. Ја сам јака и могу да издржим и заиста ме не занимате, али ћу у јавности да кажем шта мислим. Таквим стварима можете да повредите другу особу о којој не знате ама баш ништа и не знате кроз шта пролазе. Престаните да ме осуђујете због килаже и изгледа. Да ли одређујете то да ли сам добра особа по мом изгледу? Добијам коментаре и питања 'Зашто си толико дебела?' или пишу да сам непрепознатљива и мој 'омиљени' коментар је "Шта ти се догодило'. Па, рецимо да су ми се догодила свакаква ср**а, али се борим и то није нешто што вас занима, већ само мој изглед и килажа."

На друштвеним мрежама су се појавиле и одређене слике које су очигледно "фотошопиране"

"Видим и како неки преправљају моје слике и да на њима изгледам још веће, иако се јасно на њима види колика је диспропорција између моје главе и тела. Одвратно је и људи који то раде треба да се сраме због тога. Срамота треба да буде и оне који пишу чланке о томе. Да ли бисте исто писали да је ваша сестра, мајка или ћерка у тој ситуацији? Размишљајте мало о томе."

На крају је имала јасну поруку за све.

"Ја никада нисам крила да имам проблем са мојом килажом. Увек сам се са тим борила, још од кад сам упала у депресију, али се не стидим тога. Наставићу да радим на себи, али не због изгледа, већ да бих била здравија. Хвала свима који ме подржавају, то ми много значи и волим вас све", закључила је Јелена Докић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)