НОВАК НИЈЕ РЕКАО ПОСЛЕДЊУ РЕЧ: Марјан Вајда прекинуо ћутање након скандала у Аустралији

Novosti online

20. 01. 2022. у 23:54

ТРЕНЕР Новака Ђоковића, Марјан Вајда је прекинуо ћутање и коначно се огласио поводом скандала који се десио уочи почетка Аустралијан опена.

НОВАК НИЈЕ РЕКАО ПОСЛЕДЊУ РЕЧ: Марјан Вајда прекинуо ћутање након скандала у Аустралији

Фото: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

По први пут је разговарао на тему Новакове депортације и тортуре коју је преживео у Мелбурну.

– Требало је то све да ми се слегне и да се смирим, јер још увек не разумем зашто су му то урадили. Одавно нисам видео већу неправду. Осим тога, медији су у великој мери криви за манипулисање информацијама, а посебно у Аустралији, стално подстичу ставове против Ђоковића – рекао је за словачки портал Спорт.

– Шок, патња, велике емоције. Не знам ни како бих то психички поднео да сам тамо. И код куће у Братислави сам, међутим, то доживео, нисам добро спавао и нисам веровао да тако нешто може да се деси. Сви су знали да је тамо отпутовао само са једним циљем – да игра на првом гренд слем турниру у години да одбрани трофеј.

На питање зашто већ јављају из Париза и Лондона да Новака неће пустити на Ролан Гарос и Вимблдон ако није вакцинисан каже:

– Не разумем и не разумем зашто им је важно да сада најављују ово о турнирима који ће се одржати у мају, када свет ни не зна шта ће бити са пандемијом за месец дана. Шта и коме ће да се заштите? Не желим да потценим целу ситуацију, она је озбиљна у свету, али која је сврха да се о томе разговара сада у јануару? Да ли је то још увек спорт?

Истиче да је са Новаком у контакту био путем порука.

– Писали смо једно другом, нисмо разговарали телефоном. Мало је користио мобилни телефон, слао сам му охрабрујуће поруке и снимао линкове. Не могу да замислим како је то поднео, мора да је то била огромна патња. Понизно је подносио све мере, али оно што су му урадили мора да га обележи. То је био политички процес. То ће свакако имати значајне последице, биће тешко вратити се. То је такође била инвазија на његову приватност, његову породицу – истакао је Вајда и одговорио на питање шта даље.

– Нисам комуницирао са њим откако је стигао у Београд. Нико не зна. Сигурно ће објавити мишљење за које мисли да је добро. Јасно је да га је психички погодило, дуго ће га болети и тешко ће му то избацити из главе. Међутим, свог играча познајем веома добро. Новак је јак, непоколебљив и још није рекао последњу реч у тенису – закључио је Марјан Вајда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)