МОГУЋЕ ЈЕ ДА ПОНОВО ЗАИГРА: Новак Ђоковић у Аустралији већ следеће године?

Танјуг

17. 01. 2022. у 07:41

АУСТРАЛИЈСКИ премијер Скот Морисон оставио је отворена врата Новаку Ђоковићу да се такмичи на Аустралијан опену следеће године, упркос томе што се светски тенисер број један суочава са аутоматском трогодишњом забраном уласка у земљу.

МОГУЋЕ ЈЕ ДА ПОНОВО ЗАИГРА: Новак Ђоковић у Аустралији већ следеће године?

FOTO: AP

Морисон је то изјавио за аустралијски радио 2ГБ док је Ђоковић био на путу за Дубаи.

- Забрана заиста важи три године, али постоји могућност да се (особи) дозволи улазак под одговарајућим околностима - поручио је Морисон.

Претходно је и аустралијска министарка унутрашњих послова Карен Ендрјуз изјавила да трогодишња забрана може бити укинута, али да се о томе још не разматра.

- Забрана може да се укине у случајевима када се разлог за то докаже, али то није нешто о чему ће се разматрати данас или сутра, већ у будућности - изјавила је Ендруз за аустралијске медије.

Први играч света напустио је Аустралију касно у недељу након што је аустралијски Федерални суд потврдио одлуку владе да му укине визу, чиме је окончана драма око правила уласка у земљу због ковида-19.

Подршку Новаку пружили су Миомир Кецмановић, Ник Кирјос, Џон Изнер, Сергеј Стаховски, ТСС...

Останите уз "Новости спорт" и први сазнајте најновије вести о томе како је Новак Ђоковић и шта се дешава у вези са Аустралијан опеном 2022, који почиње овог понедељка, 17. јануара, без браниоца титуле.

БОНУС ВИДЕО: КАД ДРЖАВА БРИНЕ О ШАМПИОНИМА! Како су се низали успеси Србије у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)