САТНИЦА: Власти Аустралије решиле кад ће Новак Ђоковић бити депортован

Novosti online

16. 01. 2022. у 10:45

НАКОН што је најбољи тенисер света изгубио на суду у жалбеном процесу на одлуку министра имиграција Аустралије да му се укине виза, постало је познато и када ће Новак Ђоковић бити депортован из поменуте земље.

САТНИЦА: Власти Аустралије решиле кад ће Новак Ђоковић бити депортован

FOTO: AP/Tanjug

Имајући у виду да је Новак, после одлуке Савезног суда, имао и "сламку спаса" - још једну могућност да, правно, проба да остане у Аустралији, а да је решио да њу не искористи, он ће већ данас бити депортован из Мелбурна.

Како јављају аустралијски медији, Новак Ђоковић ће у 22.30 по локалном времену, односно посла сата после поднева по нашем, средњеевропском, бити укрцан у авион.

Прописи кажу да се депортација врши "истим превозником који је депортовану особу и довео на аустралијско тле, ако за то постоје могућности", а како у пола 11 увече по времену у Аустралији креће авион "Емирејтса", компаније која је и довела Ђоковића у Мелбурн, у тој летелици ће бити и најбољи тенисер света.

Новак Ђоковић ће бити депортован до града у коме се и укрцао на лет за Аустралију, Дубаија, а одатле ће моћи сам да бира где ће и када да се упути.

У врло емотивном обраћању јавности после поменуте одлуке Савезног суда, Ђоковић је саопштио да ће сарађивати са припадницима Аустралијске граничне полиције по питању депортације.

Останите уз "Новости спорт" и први сазнајте најновије вести о томе како је Новак Ђоковић и шта за њега следи, без обзира на то што неће играти на Аустралијан опену 2022, који почиње овог понедељка, 17. јануара.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић није међу троје тенисера с највећом зарадом у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВАЧЕ, ЦРНО ТИ СЕ ПИШЕ: Шварцман запретио Ђоковићу