СТРАШАН НЕМАЧКИ УДАР НА НОВАКА! "Ђоковић предао суду ПЦР тест који уопште није од 16. децембра!"

Новости онлине

11. 01. 2022. у 18:41

НАЈНОВИЈЕ вести о томе да је Новак Ђоковић победио у спору са Министарством унутрашњих послова Аустралије, које му је на аеродрому у Мелбурну, одмах по слетању, укинуло визу, нису баш најпријатније за најбољег тенисера света.

СТРАШАН НЕМАЧКИ УДАР НА НОВАКА! Ђоковић предао суду ПЦР тест који уопште није од 16. децембра!

ФОТО: АП/Танјуг

Подсетимо, Савезни суд Аустралије је, у документима које је објавио, јавности ставио на увид и медицинске податке које је доставио најбољи тенисер света у овом процесу. 

Оно што се потом десило, у "режији" новинара немачког "Шпигла", подиже нову прашину око овог случаја.

Кренимо најпре редом.

Пред вама су два приказа резултата ПЦР тестирања Новака Ђоковића, које је аустралијски Савезни суд учинио познатим јавности.

На првом се види да је 16. децембра 2021. Ђоковић урадио тест, за који се испоставило да је позитиван на SARS-CoV-2 тип корона вируса. Дакле, 16. децембар је први датум који треба упамити, јер за њега "Шпигл" тврди да уопште није тачан.

ПЦР резултат Новака Ђоковића од 16. децембра 2021. / fcfcoa

У документима достављеним Суду није наведено да ли је Новак тог дана, или тек 17. децембра, сазнао за резултат овог тестирања.

Но, идемо даље.

Други документ, такође издат од стране Института за јавно здравље Србије, показује да је најбољи тенисер света био негативан на наредном ПЦР тестирању, које је обављено 22. дана децембра 2021. године:

ПЦР резултат Новака Ђоковића од 22. децембра 2021. / fcfcoa

Ово све делује "јасно као дан" - Ђоковић је био позитиван на нови коронавирус 16. дана децембра, а 22. децембра његов организам се са тим изборио и добио је негативан резултат на ПЦР тесту на SARS-CoV-2 тип коронавируса. Међутим, "Шпигел" тврди да Ђоковић није био заражен 16. децембра, већ 26.

А на основу чега то тврди?

Како истиче новинар поменутог листа, Макс Хопенштед, прегледом такозване "Уникс временске ознака" овим "вештачењем" се утврдило да је прави датум издавања оног ПЦР теста Новака Ђоковића на коме је наведен позитиван резултат - 26. деембар, 14:21:20 по нашем времену.

Шта је уопште "Уникс временска ознака"?

У питању је компјутерска "ставка" која "мери време" од 1. јануара 1970. године и има запис који се мало разликује од овог нашег, уобичајеног, а користи се у оперативним системима рачунара.

Наша, редакција "Новости", то објашњава на једноставан начин: мере се искључиво протекле секунде од неког почетног датума и ... то је цела наука. Цела. Компјутерима је, рекло би се, "тако лакше", па после само "конвертују" те велике бројке у датуме какве и ми познајемо.

На пример, сваки дан има 86.400 секунди. И баш зато, "Уникс временска ознака" увећава се за поменутих 86.400 сваког дана. Конкретно, када смо писали овај текст, било је 18:40, а датум 11. јануар 2022. А када би се то "превело" на "Уникс временску ознаку, то би гласило: 1641922840. А гласило би тако јер је толико секунди прошло од 1. јануара 1970 до тренутка када смо писали овај текст.

И, шта су Немци открили?
 

Новинар Шпигла тврди да су његове колеге утврдиле да је "Уникс временска ознака" на Ђоковићевом позитивном ПЦР тесту - од 26. децембра 2021, а не од 16. децембра.

Иако они не тврде да је најбољи тенисер света нешто лажирао, указују да је, просто, то уочено њиховом "форензичком анализом". Томе додају да је негативни тест од 22. децембра - заиста 22. децембра и "печатиран" поменутом "Уникс временском ознаком".

Притом, ваља имати на уму да поменути немачки новинари нису улазили у то да ли је "Уникс временска ознака", коју су нашли у Ђоковићевим документима, ту уметнута приликом првобитног састављања документа о позитивном/негативном резултату теста, или можда приликом накнадног издавања званичног резултата за Новакове потребе путовања.

Односно, могуће је и да је Ђоковић био 16. децембра позитиван, а десет дана касније, 26. децембра,  "подигао" резултат о томе (када је и настала наводна "Уникс временска ознака" на коју указује Шпигел), а затражио је тај резултат јер му је следило путовање у Шпанију, а потом и у Аустралију.

У сваком случају, ви останите и даље уз портал "Новости" и први сазнајте најновије вести о томе шта се дешава на тему Новак Ђоковић и Аустралијан опен 2022

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић није међу троје тенисера с највећом зарадом у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! ФИФА одлучила ко суди Србија - Швајцарска

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! ФИФА одлучила ко суди Србија - Швајцарска

СВЕТСКО првенство у фудбалу је у пуном јеку у Катару, а како се приближила и утакмица Србија - Швајцарска, ФИФА је одлучила ко ће бити судија на том мечу 3. кола групе Г, од које зависи ко иде у нокаут фазу Мундијала.

01. 12. 2022. у 08:00

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (11)

СРЦЕ МИ КУЦА ЗА ОБЕ НАЦИЈЕ Прелепој Српкињи удатој за репрезентативца Швајцарске је данас најтеже (ФОТО)