"ДЕМОНИЗАЦИЈА ЂОКОВИЋА МОРА ДА ПРЕСТАНЕ": Британац запушио уста Аустралијанцима

Новости онлине

21. 10. 2021. у 09:45

ОЛИВЕР Браун, новинар британског Телеграфа, стао је у одбрану Новака Ђоковића због хајке којој је изложен у Аустралији.

ДЕМОНИЗАЦИЈА ЂОКОВИЋА МОРА ДА ПРЕСТАНЕ: Британац запушио уста Аустралијанцима

ФОТО: Тањуг

- Демонизација Ђоковића мора да престане - коментар је Брауна, једног од уредника и новинара Телеграфа, који је у наслову навео да су фанатични поборници „закључавања“ још једном дошли до тиранског претеривања у хајци на Новака.

Уредник тамошњег „Телеграфа“ подсетио је на оно што сви заборављају, да Новак није ни рекао да ли је вакцинисан и да се напада без правог сазнања о овоме.

- Ако мислите да су ковид пасоши нелиберални, пробајте да живите на северу Аустралије, где они који одлуче да се не вакцинишу два пута морају да плате 2.700 фунти. У том контексту није изненађујуће што познатом скептику у вези са вакцином Новаку Ђоковићу прете потпуном забраном уласка у земљу, чак и у тренутку када напада 21. гренд слем, 10. Аустралијан опен. „Имам поруку за све који желе да уђу у Аустралију, мораће да буду два пута вакцинисани“, била је порука Алека Хока, аустралијског министра. Сада је Ђоковић демонизован као одбијач вакцине, али постоје два проблема са овом карикатуром. Први је да Ђоковић није још разјаснио свој статус. Иако је већа вероватноћа да није примио вакцину, он и даље то неће рећи са сигурношћу, описао је то питање у српском интервјуу као неодмерено. Друга ствар, он је већ имао вирус - навео је Браун.

Браунов поднаслов је директна порука по питању свега виђеног у аустралијским медијима.

- Вакцине су најефикаснији начин за излазак из пандемије – али не свиђа ми се како се Ђоковић омаловажава зато што је показао индивидуалну слободу избора - навео је Браун.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)