ЕМА РАДУКАНУ ПОСЛЕ ПОРАЗА НА ИВ: "Још сам неискусна"

Novosti online

09. 10. 2021. у 19:48

ТРЕБАЋЕ још времена Еми Радукану (18) да се привикне на све услове ВТА тура и да крене да побеђује у континуитету.

ЕМА РАДУКАНУ ПОСЛЕ ПОРАЗА НА ИВ: Још сам неискусна

FOTO: EPA

Шампионка Ју-Ес опена, од које, руку на срце, нико није очекивао да понесе то звање, испала је у првом колу Индијан Велса. Од Британке је боља била Александра Саснович - 2:0 (6:4, 6:2).

Младој Еми, то је био први повратак у акцију још од сензационалног славља у Њујорку и подизања увис пехара намењеном освајачици последњег гренд слема у сезони.

Међутим, по сопственом признању, ривалка је у пресудним тренуцима меча одиграла зрелије, поучена дугогодишњим искуством на Туру, док је Еми ово био тек трећи ВТА турнир у 2021. У другом сету, имала је предност од 4:2 што није успела да задржи и допустила је Белорускињи да дође до преокрета.

- Пресудно је било њено искуство у том тренукту - објаснила је Радукану.

- Она је вероватно 100 пута била у ситуацији да губи 4:2, а мени је ово тек трећи пут да играм на ВТА турниру ове године. Доћи ће и та рутина са временом, нећу ништа да пожурујем. Нисам ушла у меч са притиском јер сам у својој глави свесна да сам неискусна. Још увек све упијам - рекла је Ема, која ће и поред ране елиминације са ИВ напредовати на следећој ВТА листи и први пут ће ући у Топ 20, што ће бити напредак за два места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НИКАД ПРОВОКАТИВНИЈА: Рајковићева жена запалила мреже облинама - купаћи, а преко само мрежа (ФОТО)