"КАЛЕНДАРСКИ СЛЕМ? Новак је већ освајао четири узастопно, само не у истој години" - Енди Мареј још једном подржао најбољег тенисера света

Novosti online

21. 09. 2021. у 19:15

НЕКАДАШЊИ светски број један Енди Мареј сматра да је освајање календарског грен слема екстремно тежак подвиг, али да је Новак Ђоковић показао да је то могуће урадити.

КАЛЕНДАРСКИ СЛЕМ? Новак је већ освајао четири узастопно, само не у истој години - Енди Мареј још једном подржао најбољег тенисера света

FOTO: AP

- Новак је већ освојио четири гренд слема узастопно. Само што то није урадио у једној години. Овога пута је био на меч од тога, тако да је то очигледно могуће урадити, али је екстремно тешко - рекао је Мари.

Календарски грен слем освајали су род Лејвер два пута и Дон Баџ, али у време када су три од четири мејџорса играна на трави, а један на шљаци.

Мареј је похвалио Ему Радукану и поручио јој да може да рачуна на његову помоћ.

- Она ће бити врхунска тенисерка, ту нема дилеме. Наравно, наредних неколико година неће бити лаке за њу. Ово што је Ема постигла сада је невероватно. Надам се да ће урадити још великих ствари у каријери. Ако икада она или њена породица желе да попричају са мном, увек ћу бити ту. Али не желим да будем тај лик који ће после сваког пораза давати своје мишљење о томе шта је требало да уради другачије или не јер то није корисно за њу - навео је Мари.

БОНУС ВИДЕО - Сусрет Новака Ђоковића и Дејана Станковића на аеродрому Никола Тесла

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)