ЂОКОВИЋ НЕ МОЖЕ БЕЗ БОСАНСКИХ ПИРАМИДА: Огласио се Новаков домаћин из Високог и открио шта Србин воли да ради

Новости онлине

21. 09. 2021. у 10:17

НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић кад год има слободног времена користи га да посети Босну и Херцеговину. Ових дана је у тој земљи, где је био на свадби Немање Мајдова, али и у Високом, у ком се налазе чувене пирамиде.

ЂОКОВИЋ НЕ МОЖЕ БЕЗ БОСАНСКИХ ПИРАМИДА:  Огласио се Новаков домаћин из Високог и открио шта Србин воли да ради

Фото: Принтскрин

Србин је четврти пут у року од годину и по дана посетио Високо. Овог пута без супруге Јелене, која се тренутно налази на Косову и Метохији, где ће јој се Новак прикључити.

- Новак је дошао на викенд, а он овде више није гост. Он је домаћин јер ово сматра својим. Деца воле да бораве у нашем парку, а Новак посећује праисторијске тунеле. Овде није реч о такозваним пирамидама, већ о древним грађевинама. Оне регенеришу организам, врше детоксикацију, чисте вирусе и бактерије из организма... - открива Семир Османагић у јутарњем програму ''Прве''.

Док шетате кроз тунеле заборављате на проблеме, али и било каква зрачења из спољног света. Између осталог, ни ваш мобилни телефон неће имати сигнал.

- Пронашли смо шест улаза у тунеле који су права подземна мрежа од неколико стотина километара. Обилазак траје сат времена и заштићени сте од свих зрачења док сте унутра. Људи се препороде, забораве на стрес, а не треба ништа посебно да раде. Из пирамида људи изађу препорођени - каже најпознатији промотер босанских пирамида.

За посету пирамидама у Високом не треба вам никаква посебна припрема.

- Први пут улазите у пратњи водича, следећи пут самостално изаберете просторију у којој ћете се опустити.

Иако је чест гост, Новак Ђоковић у Босни и Херцеговини ретко говори о тенису. Његове посете служе да не мисли на спорт у ком је најбољи на свету.

- Новак је имао фантастичну сезону, али не говоримо о тенису када дође овде. Прошли пут је имао праву авантуру јер је истраживао тунел у који људска нога није крочила. Он је светски тенисер број један, влада годинама и остаће запамћен као један од најбољих спортиста свих времена. Због свега што добија овде, пирамиде су посебно место у његовом срце - истиче Османагић.

О једном од најбољих икад Семир каже:

- Он је човек невероватне упорности, снаге... Нема тенисера који је могао такве преокрете да прави. Испред њега је још неколико година велике каријере. Новак стално размишља да унапреди тенис, али не само тенис. Размишљамо о једном центру за медицину, наша сарадња ће се наставити и у будућности - открива Ђоковићев пријатељ из БиХ.

Колико времена треба да се проведе у Високом да би се осетила моћ енергије која се тамо емитује?

- Викенд је дивна идеја, јер се за два дана могу обићи најатрактивнији објекти. Ове године смо имали више од 100 хиљада посетилаца. Отворени смо свих 12 месеци годишње - открио је Семир Османагић, који очекује да Новак посети пирамиде још једном до краја године.

БОНУС ВИДЕО

 

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)