НОВАК ИМА РЕШЕЊЕ! Ђоковић предлаже да се пауза за тоалет ограничи: "Циципас није прекршио правила, али..." (ВИДЕО)

Novosti online

03. 09. 2021. у 13:13

ПРЕТХОДНИХ неколико недеља велика бура дигла се око пауза за одлазак у тоалет на тениским мечевима, а главни кривац је Стефанос Циципас.

НОВАК ИМА РЕШЕЊЕ! Ђоковић предлаже да се пауза за тоалет ограничи: Циципас није прекршио правила, али... (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Грк је одавно познат по овој пракси, али је на америчкој турнеји (Монтреал - Синсинати - Ју-Ес опен), чини се, баш претерао. Мишљење о томе дао је и најбољи тенисер света Новак Ђоковић који сматра да ове паузе треба ограничити.

- Видео сам да је он изјавио да ако не ради ништа што је противно правилу, ако је у складу с правилима, зашто га критикују? Ако то прекрши, онда треба да сноси последице. Ту сам сагласан са њиме. Међутим, разумем и Ендија и Зверева, који су се побунили у последњих неколико мечева – Зверев у Синсинатију, Енди овде. Ипак треба да постоји нека граница, где ти као играч осетиш да си одсутан предуго и да то утиче на противника. Али, ако гледамо по правилима, он ништа није прекршио - рекао је Новак и потом предложио решење:

- Ми зато дефинитивно у овом спорту морамо да ставимо ограничење – да ли је то три, пет, шест, седам минута, колико год… Да се укључи штоперица оног тренутка када напустиш терен и да то мора да се поштује. Не знам зашто је то неодређено – можеш да останеш два, а можеш и 20 минута. То правило мора да се промени. Разумем Ендија и зашто је замерио Циципасу, јер се охладио – то с једне стране није фер, али разумем и Циципаса који каже ‘неодређено је, немам штоперицу, нити ми било ко откуцава време’. То је све што могу да кажем.

(Спортклуб)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)