"НОВАЧЕ, ИЗВИНИ - МИ СМО КРИВИ!" Западни медији срамотно изврнули Ђоковићеве речи, сад се перу...

Новости

29. 07. 2021. у 11:47

"ПРИТИСАК је привилегија."

НОВАЧЕ, ИЗВИНИ - МИ СМО КРИВИ! Западни медији срамотно изврнули Ђоковићеве речи, сад се перу...

Foto: N. Fifić

Новинар угледног француског листа "Л'Екип" упутио је извињење најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу због "извртања изјаве".

„Поводом реченице ‘притисак је привилегија’, Новак није реаговао на повлачење Симон Бајлс, само је говорио о очекивањима о свом циљу, златном слему, освајању четири Гренд слема у години уз олимпијско злато. Извињавам се за нашу грешку“, написао је Квентин Мојне, новинар француског "Л'Екипа".

Подсетимо, Новак је у среду након два одиграна меча (сингл и дубл) одговарао на питања новинара на конференцији за медије у Токију.

На конференцији се доста говорило о менталном здрављу спотиста, а ова тема је тренутно актуелна због случаја славне америчке гимнастичарке Симон Бајлс која је због менталних проблема одустала од ОИ.

Новак је добио једно уопштено питање о борби са притиском на терену и српски ас је одмах одговорио.

"Притисак је привилегија. Без притиска не би било професионалног спорта. Ако желиш да будеш најбољи, боље ти је да почнеш да учиш како да се носиш са притиском. И како да издржиш тешке моменте", рекао је Новак.

"Успео сам да развијем механизам уз помоћ ког се борим против све те буке и на терену и ван терена. Борим се против тога тако да ми то не ремети концентрацију. Имам осећај да поседујем довољно искуства, да знам себе и знам како треба да изађем на терен и да играм свој најбољи тенис. Нико се не рађа са таквим способностима. Све то дође с временом", додао је српски ас.

Међутим, западни медији су одмах искористили прилику да нападну српског аса. У извештајима бројних медија наводи се да је Новак говорио о случају гимнастичарке Симон Бајлс, што није истина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)