ШАПОВАЛОВ ОДГОВОРИО НА ПИТАЊЕ КО ЈЕ ГОАТ: Неко гледа статистику, а неко ко је каква особа

Новости

21. 07. 2021. у 16:21

Канадски тенисер Денис Шаповалов дохватио се врућег и свеприсутног питања "ко је најбољи тенисер свих времена".

ШАПОВАЛОВ ОДГОВОРИО НА ПИТАЊЕ КО ЈЕ ГОАТ: Неко гледа статистику, а неко ко је каква особа

Фото: Танјуг/АП - Инстаграм/Вимблдон

Он је изјавио да је то питање укуса, те да су Новак Ђоковић, Роџер Федерер и Рафаел Надал сви уникатни на свој начин.

- Немогуће је рећи ко је ГОАТ, то је субјективно. Неко гледа статистику, неко просуђује колико је неко био шампион, како се понашао као особа или на терену. Сва тројица су јединствени. Забавно је бити део те генерације, мислим да се тако нешто неће поновити у историји - закључује је Шаповалов.

Он је још једном провукао кроз редове да му је Федерер био узор и идол када је био млађи, а онда је испричао један моменат из Базела.

- Постоји изрека да не треба да упознаш своје идоле, јер ћеш се онда разочарати. Са Роџером је заправо супротно. Сећам се једне године у Базелу (2017), ја сам тада нико, тек се пробијам – Роџер је у колима, спрема се да иде кући. Излази из кола само да би се мени јавио, да бисмо попричали пет-десет минута и да ми пожели добродошлицу у његов град - рекао је Шаповалов.

- Питао ме је како иде, постарао се да се осећам као код куће. То ми је баш остало урезано, јер мислим да су ретки играчи који би то урадили, поготово они са ограниченим временом као што је Роџер, који у том тренутку иде кући да вечера с породицом. Био ми је велики узор док сам одрастао, и даље је. Како се понаша, какав је као особа, са њим нема шоуа, све је природно и аутентично. То ме инспирише, то што сам га упознао и видео какав је у ствари - закључио је Шаповалов.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)