ПОПУЛАРНИ НИСУ УВЕК И НАЈВЕЋИ! Не би требало да вам суде по броју пратилаца, већ по ономе шта сте све урадили у тенису

Ђ. С.

14. 07. 2021. у 22:11

ВЕРУЈЕМ да сам најбољи, али да ли сам највећи свих времена, то није на мени да проценим. Тако је гласила једна од изјава Новака Ђоковића после покоравања Лондона и освајања 20. гренд слем трофеја.

ПОПУЛАРНИ НИСУ УВЕК И НАЈВЕЋИ! Не би требало да вам суде по броју пратилаца, већ по ономе шта сте све урадили у тенису

ФОТО: АП

Дипломатски као и увек, српски тенисер није желео да се превише удубљује у фамозну ГОАТ дебату, која је до прошле недеље била углавном игра бројки.

Али, сада када је Ђоковић и по готово свим параметрима који могу да се измере, барабар са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером, Новакови критичари укључују у расправу естетику, популарност и остале ствари које немају толико снажан утицај на дешавања на терену. Тако, на пример, маркетиншки потез часовничарске компаније "Ролекс" са Роџером поручује да у тенису јесу битне титуле, али и да величину једног играча карактерише и лепота на терену, углађеност и манири.

Чак и пре него што је Новак закорачио у вечност у Лондону и приграбио тај дуго жељени 20. гренд слем пехар, чувени Џон Мекинро је имао шта да каже на ту тему, у ауторском тексту за британски Би-Би-Си.

- Тенис на гренд слемовима није такмичење у популарности. Победу вам не доноси чињеница да вас сви воле и да сви желе да тријумфујете - написао је Мекирно.

- Све то долази од невероватног талента, помноженог са мукотрпним радом на свакој ситници, телу, игри, исхрани, менталним аспектима. То је комплетан пакет, не такмичење у популарности. Могу да мисле да си хладан, неатрактиван, досада, па чак и да си дериште. Али то не значи ништа, јер сваки пут кад закорачиш на терен указаће ти поштовање. За то што си увек био ту, константан. Неустрашиво си хитао ка победи, не можете да не поштујете човека који је освојио 20 највећих турнира два пута.

За крај, чувени Американац је имао јаку поруку.

- Када вам истекне време, да ли ће вам судити по броју пратилаца на друштвеним мрежама? Или по томе колико навијача има ваше мајице и узвикује ваше име? Треба да вам суде по томе шта сте урадили у тенису. И, знате шта, временом вас можда и заволе - написао је Мекинро.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)