ЂОКОВИЋ НАЈАВИО ИСТОРИЈСКО ОБРАЋАЊЕ: Србин и Канађанин ће уздрмати тениски свет

Новости онлине

25. 06. 2021. у 12:32

НОВАК Ђоковић, Васек Поспишил и Адам Лери обратиће се јавности у петак у 19.30 по нашем времену, испред организације ПТПА.

ЂОКОВИЋ НАЈАВИО ИСТОРИЈСКО ОБРАЋАЊЕ: Србин и Канађанин ће уздрмати тениски свет

EPA

Новак и Васек ће то учинити као оснивачи ПТПА, Ацоцијације професионалних тениских играча, Лери је извршни директор ове непрофитне организације са седиштем у Канади.

ПТПА има жељу да помогне играчима и професионалцима, како би дошло до праведније расподеле новца.

АТП напада Новака да жели да „подели“ тенис, у страху је од тога да ће им играчи окренути леђа.

„Стварање посебног ентитета играча пружа јасно преклапање, дели играче и даље фрагментира спорт. Ту подељеност су водећи стручњаци, из спорта и ван њега, идентификовали као највећу претњу за потенцијални раст тениса. Овај проблем АТП решава кроз Стратешки план заједно са WТА, Гренд слемовима и ИТФ-ом“, наводи се у саопштењу, на које је Новак већ одговорио.

„Васел Поспишил и ја смо, заједно са стотинама играча, нашим ПТПА тимом и саветницима предано радили на овом покрету и његовој мисији. Створена од играча за играчем верујемо да су правичност и транспарентност процеса доношења одлука у професионалном тенису бити од користи не само спорту, већ ће то значити и свим играчима – и онима који су у врху, али и онима који се муче како би преживели – не само играчима које виђате у насловима. Раст и развој ће доћи кад радимо заједно на реформи и менталном развоју и прихватимо иновације и сарадњу“, део је великог Новаковог саопштења.

Обраћање ће бити стримовано и на званичном јутјуб налогу ПТПА.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)