ДОБРЕ ВЕСТИ: Двоседи Србије у кајаку у финалу Европских квалификација за ОИ

Novosti online

12. 05. 2021. у 20:05

ДВЕ посаде двоседа Србије избориле су данас пласман у финале на Европским квалификацијама за Олимпијске игре, саопштио је Кајакашки савез Србије.

ДОБРЕ ВЕСТИ: Двоседи Србије у кајаку у финалу Европских квалификација за ОИ

ФОТО: Кајакашки савез Србије

Посада мушког двоседа на 1000 метара, Ервин Холперт и Михаило Суботић пласирала се у финале Европских квалификација. Ервин и Михаило место у борби за олимпијску квоту изборили су заузимањем другог места у својој квалификационој трци, пошто су деоницу извеслали за 3 минута 18 секунди и 18 стотинки.

Финале К2-1000 веслаће се сутра од 18 сати и 55 минута.

Место у финалу избориле су и Марија Достанић и Кристина Бедеч које су се такмичиле у двоседу на 500 метара. Марија и Кристина кроз циљ су прошле у времену 1:50.49, што је било довољно за 3. место у квалификационој групи, али далеко важније, место у борби за европску квоту за Токио.

Финале у конкренцији К2-500 за даме весла се сутра од 19.12 часова.

ФОТО: Кајакашки савез Србије

У конкуренцији двоседа на Европским квалификацијама само победници финалних трка избориће квоту за овогодишње Олимпијске игре.

Претходно је Бојан Зделар изборио место у финалу једноседа на 1000 метара. У конкуренцији К1-1000 на Европским квалификацијама квоте ће изборити двојица првопласираниих у финалу.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)