РТЦГ ОСУДИЛА УВРЕДЕ НА РАЧУН НОВИНАРА: Шофранац причао о фотографији са српском заставом

Новости онлине

25. 04. 2021. у 10:58

МЕНАЏМЕНТ и уредништво Радио-телевизије Црне Горе затражили су да се идентификују особе које су вређале новинара Небојшу Шофранца на националној основи, током дочека младог вицешампиона света у боксу Петра Лијешевића.

РТЦГ ОСУДИЛА УВРЕДЕ НА РАЧУН НОВИНАРА: Шофранац причао о фотографији са српском заставом

Фото: РТЦГ

„Најоштрије протестујемо против вређања, малтретирања и покушаја понижавања на радном задатку једног од најбољих црногорских новинара Небојше Шофранца. Посебно зато што се полиција, присутна на аеродрому, понашала инертно са становишта физичке заштите наше екипе и крајње суздржано према руљи која је репортера Шофранца претећи позивала да изађе ван“, наводи се у саопштењу РТЦГ.

У отвореном писму министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу, уредништво и управа РТЦГ затражили су да се идентификују особе које су вређале новинара, чији се гласови чују на клипу објављеном на друштвеним мрежама.

Грађани, који су дочекали црногорског репрезентативца у боксу Петра Лијешевића, који допутовао је у Подгорицу са завршеног Светског првенства за младе гдје је освојио сребрну медаљу, вређали су Шофранца.

Они су клицали Лијешевићу али и Косову, Србији, поред тробојки, доминирале су заставе Србије, заставе са четири оцила, није било званичних симбола државе Црне Горе, под чијом заставом се Петар борио у Кјелцеу.

На аеродрому га је дочекао и функционер владајућег Демократског фронта Славен Радуновић, види се на снимцима које објављују подгорички медији.

Присталице боксера Петра Лијешевића су вређале Шофранца називајући га чак и усташом и позивали га да „изађе пред Србе“.

Поједине невладине организације су позвале надлежне институције да заштите достојанство новинара и осигурају њихову безбедност.

Огласио се и Шофранац.

„Отишао сам да снимимо дочек Петра и били смо једина ТВ тамо, зато што тај труд и медаља то заслужују, а знајући одлично каква ће бити иконографија. Пошто је чекање потрајало, могло се чути свашта, али мени је тај фолклор познат деценијама, ту немоћ не вреди коментарисати, као ни класичне кукавице које су то распиривале“, написао је Шофранац.

Он је објаснио и фотографисање.

„За све који су након интервјуа питали да се сликамо, наравно да сам пристао, као увек, небитно какве заставе носе. Поента је да се прича само о спортском успеху. Ниса хтео ништа да правим ни након отварања Светског првенства иако су били притисци, а превише би јефтино то било вечерас, то није у првом плану, увек је спорт у првом плану. Дакле, за све душебрижнике који карикирају по мрежама, а нису ни били тамо, као и за целокупну јавност – није се десило ништа вредно помена, само је стигла медаља“, рекао је Шофранац.

(Нова.рс)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)