НЕПОБЕДИВИ ВАТРОГАСАЦ СПРЕМАН ЗА НОВЕ ИЗАЗОВЕ: Николић против Горохова за нову титулу! (ФОТО)

Novosti online

23. 04. 2021. у 10:00

ИЗ табора црвенобелих у жестоку битку

НЕПОБЕДИВИ ВАТРОГАСАЦ СПРЕМАН ЗА НОВЕ ИЗАЗОВЕ: Николић против Горохова за нову титулу! (ФОТО)

ФОТО: Немања Дедовић

Вага је рекла своје, актери главног меча за упражњену WБЦ интернационалн силвер титулу у супер средњој категорији (до 76,204 кг) српска челична песница Марко Николић и Рус Сергеј Горохов спреми су за жестоку битку.  

Мерење ратника племените вештине који ће се у петак 23. априла 2021. борити за шампионски појас у хотелу Краун плаза у Београду одржано је у просторијама спортског друштва "Црвена звезда".

Ватрогасац, непобедиви српски боксер у овој категорији Николић налази се пред највећим изазовом у досадашној каријери, као и његов противник из Каљининграда Горохов.

- У истој смо позицији, обојица гладни ове победе без обзира на све претходне, ова битка има посебну тежину и драж. Мотивисан сам као никада до сада, Спремао сам се за овај меч васкршњим постом, а у раним јутарњим часовима пред борбу отићи ћу на причест и након тога се повући у собу све до изласка у ринг, чувајући енергију и мир у глави – објашњава Марко момак који се пронашао у свом занимању, али и човек који је одабрао спорт у коме се доказује.

ФОТО: Немања Дедовић

Спасилац и мајстор племените вештине Николић иза себе има 27 победа (12 нокаутом). До сада је био власник WБЦ појаса Медитерана у полутешкој категорији (79,374 кг), за 28. тријумф на профи сцени бориће се у лакшој категорији, што је још један доказ да померање граница никада није немогуће.

- Важно је да нешто желиш, а када желиш учинићеш све да то и реализујеш. На крају успех је доказ да си жестоко радио на мисији и циљу који си зацртао, успех коме си тежио је награда за сав зној, бол, рад, за сву жртву која је неопходна да би стигао до лествице коју си обележио као твој крајњи домет у том тренутку. Прошао сам три месеца рекао бих торнадо припрема каквих никада до сада нисам имао, али из којих сам изашао као потпуно нови човек, нови борац, никад спремнији и спокојнији и спреман за оно што следи – истиче Марко.

Код српског боксерког аса Николића увек је било пуно симболике, која ни овај пут није изостала. Недеља пред меч са Гороховим поплочана је и важим датумима у Марковом животу, све са распоном од три дана, најпре рођендан 18. априла, затим 21. априла деценија од како је постао део ватрогасне екипе у Београду. 

ФОТО: Немања Дедовић

Тријумф  23. априла у Краун плази у директном ТВ преносу на ТВ Арена фигхт (од 19 часова) заокружио би Маркових три у три.

- Нека буде Свето Тројство у које верујем и у складу са којим живим. Идемо – закључио је српски бокс шампион Николић.

Профи бокс вече у хотелу Краун плаза у Београду биће одржано без присуства публике уз све мере предострожности донете од стране надлежних органа услед пандемије вируса корона. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)