ПЛАНИНА ЛЕПОТЕ НУДИ: Церска трка први пут са шабачке стране

В. Митрић

17. 04. 2021. у 21:51

Трка са препрекама ,,Церска ОЦР битка“ по први је пут одржана на планини Цер. Циљ ове манифестације је популаризација Цера као туристичке и дестинације здравог живота. Трку организује Удружење грађана ,,Церска битка“ уз подршку Града Шапца.

ПЛАНИНА ЛЕПОТЕ НУДИ: Церска трка први пут са шабачке стране

ФОТО: н

Отварању трке присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

-Ово је авантуристичка трка која ће се налазити на мапи спортских манифестација Шапца. Ово је прави адреналински доживљај за све ентузијасте и представља тест издржљивости заљубљеника у спорт и природу - рекао је градоначелник Пајић и додао да град Шабац жели да негује традицију, а да сви знамо да је на планини Цер Српска војска извојевала победу, прву савезничку у Првом светском рату.

-Због тога ћемо се трудити да природне потенцијале, који до сада нису били искоришћени, искористимо. Сигуран сам да је ово одличан разлог да изађемо у природу, да се дружимо, али у исто време да поштујемо све епидемиолошке мере предвиђене Уредбом Владе Републике Србије. Имамо планину Цер, треба на прави начин да је промовишемо, а ово је један од тих начина. Град Шабац ће подржати све спортске манифестације, јер наш град је град спорта.

Око 500 учесника трчи на стази дугој 15 километара борило се за најбољи пласман, али резултати су били у другом плану, а манифестација као начин да се укаже на нашу светлу прошлост И потенцијале овог дела Србије у првом плану.

-Трка има 25 препрека. Кренули смо са шабачке стране, спуштамо се до манастира Радовашница, где нас чека велики полигон, затим се пењемо горе преко обронка и завршавамо на циљу. Трку обезбеђује преко 50 судија. Учесници су из целе Србије, и региона казао је Иван Пајтић, члан Удружења грађана ,,Церска битка“ и један од организатора трке.

Отварању трке присуствовао је и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)