МИЛЕНА ДЕЛИЋ: "КРЕЋЕМО ПОНОВО ОД НУЛЕ" Проблем код наших женских селекција је што се дуго година уназад радило лоше

Слободан Крстовић

18. 04. 2021. у 08:00

ЈОШ за време квалификационог олимпијског турнира у Ђеру констатовано да је наша репрезентација једна од најстаријих. Када није извађена карта за Токио, многе рукометашице су најавиле растанак, али се срећом само повукла Слађана Поп Лазић. Остале су спремне да помогну да се избори одлазак на Светско првенство у Шпанији и да полако почне смена генерације.

МИЛЕНА ДЕЛИЋ: КРЕЋЕМО ПОНОВО ОД НУЛЕ Проблем код наших женских селекција је што се дуго година уназад радило лоше

ФОТО: РСС

Наше даме под палицом новог селектора Уроша Брегара синоћ су у Шаљи савладале Словачку sa 26:19. Реванш је 21. априла у Београду.

Председница Рукометног савеза Србије Милена Делић је пре неколико дана приликом предстаљања новог кормилара констатовала да у овом тренутку нема младих талената спремних да одмах наследе најискусније играчице. Приметила је и да се последњих година слабије радило са млађим селекцијама.

- Нормално је да ће сваки селектор да изабере најбоље. Проблем код женских селекција је што се дуго година уназад радило лоше и немамо на видику перспективу. Зато морамо да кренемо од нуле, да појачамо рад са младима - истиче Делићева.

Прва дама нашег рукомета добро зна да ће садашња генерација почети полако да се осипа.

- Наша репрезентација је једна од најстаријих и природно је да ће једна по једна почети да напуштају најбољи тим и да ћемо морати да убацујемо млађе. Нажалост, констатовали смо да добре играчице, које имају 24, 25 година у својим ногама немају ни две утакмице у А тиму. То је велики проблем. Да се боље радило, можда би сада било три, четири јуниорске репрезентативке у сениорској селекцији. Међутим, немамо на видику играчице тог квалитета - признаје Делићева.

ПОТРЕБНО ВРЕМЕ И СТРПЉЕЊЕ

НАЈИСКУСНИЈЕ играчице ће морати и даље да буду узданице репрезентације, а од селектора Брегара се очекује да полако почне да подмлађује тим.

- Циљ остаје исти: учешће на највећим такмичењима. Знам и да се играчице не деле на младе и старије, већ на добре и лоше. Ипак, подвлачим да ће морати много озбиљније да се ради у бази, а за то ће бити потребно време и стрпљење - подвукла је Делићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)