БОРОВЧАНИН - ВУЧИЋ МИ ЈЕ РЕКАО: "Зашто не покренете регионалну лигу у боксу"?

А. Илић

14. 04. 2021. у 20:12

О БОКСУ се прича, нестрпљиво чекамо почетак регионалне лиге.

БОРОВЧАНИН - ВУЧИЋ МИ ЈЕ РЕКАО: Зашто не покренете регионалну лигу у боксу?

Фото: БСС

Жеље љубитеља "спорта у конопцима" јесу да као пре  30 година, поново на улицама региона препричавају догађаје на најбољим борбама... 

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин уложио је велике напоре да сан многих постане реалност - посебно је, гостујући на РТС-у, истакао помоћ председника Републике Србије Александра Вучића. 

- Када смо покренули Суперлигу Србије у боксу, након једног скупа државника, мислим да је био на Бледу... Председник Вучић ме је питао: "Зашто не покренете регионалну лигу у боксу, остали су заинтересовани"? Тако смо се организовали, кренули... Управо смо код њега у канцеларији потписали декларацију о сарадњи. Заснована је на пријатељском односу свих шест председника савеза земаља бивше Југославије. Потом смо имали састанак у Сарајеву и у Загребу око пропозиција, рекао је Боровчанин. 

Први мечеви биће одржани 29. маја, тада ће Црвена звезда дочекати Марибор, а Лозница гостује Вардару у Скопљу. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (45)

Ivana

14.04.2021. 22:16

Evo lepe se stvari dešavaju i u sportu trebalo bi da se liga u svim sportovima na Blakanu da se pokrene. Vreme je da i boks ima svoju ligu kao i svi drugi borilački sportovi. Aleksandar Vučić zaista želi da sportisti imaju svoju ligu.

Dejan

15.04.2021. 07:08

Boks je nekada bio ponos kako bivše države. Sada je situacija sasvim drugačija bio je dugo u zapećku i u njega se vrlo malo ulagalo uprkos talentovanim sportistima. Došlo je vreme da mu se posveti malo više pažnje kako bi boks vratili na stare staze.

Urke

15.04.2021. 08:14

Ovi prostori su uvek bili veliki bazen za sportske talente, boks je jedan od njih. Regionalna liga će učiniti da svi napreduju, ovo je odlična ideja, kroz plemenitu veštinu će se poslati lepa slika svetu. Bravo za ideju.