СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ Пет спортова на планинској лепотици

Novosti online

11. 04. 2021. у 13:50

ДРУГА станица Каравана радости и пријатељства Спортских игара младих за 2021. годину био је Златибор, где су се школарци из овог краја такмичили у пет спортова.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ Пет спортова на планинској лепотици

FOTO: SIM Srbije - Stefan Cvetković.

Церемонија отварања одржана је на Краљевом тргу, а пламен пријатељства запалили су некадашњи СИМ-овци, шампиони Србије у нордијском скијању Ана Јеремић и Андрија Величковић и шампионка Србије у каратеу Јована Аћимовић.

У име домаћина, децу учеснике Игара, родитеље и организаторе, на челу са председницом СИМ Србије Маријом Михајловић, поздравио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

- Хвала вам што сте одабрали баш Златибор као организатора Игара. Надам се да смо као домаћини испунили очекивања такмичара. Ми постајемо светска туристичка дестинација у области припрема спортских екипа и у том контексту стварамо и леп амбијент за децу, све младе људе, који овде могу да одраде своје припреме, да се баве рекреацијом и да остваре своје циљеве, рекао је Стаматовић.

Он је подсетио да су многе наше спортске звезде, екипе, репрезентације, баш са Златибора кренуле пут великих светских успеха.

- Наредне године можете очекивати још боље услове,надам се без ових епидемилошких ограничења. Желим свима пуно среће и успеха, на такмичењу, најбитније је да се дружите и да водите рачуна о свом здрављу и о здрављу својих најближих, истакао је Стаматовић.

Церемонији отварања присуствовали су и капитен фудбалера Златибора Милан Јездимировић, кошаркаш Златибора Лазар Јоксимовић, параолимпијац Александар Радишић, регионални директор Спортских игара младих Тихомир Гудић, Никола Новаковић, директор ЦРЦ Златибор и други.

- Спортске игер младих су веома битна манифестација која окупља велики број деце. Уз све то иде и дружење које је заштитни знак Игара. Деца кроз спорт постају бољи људи, спорт је после образовања најважнији за децу и кроз спорт стварају добре навике и особине које их касније прате кроз живот. Резултати дођу или не дођу, неки ће наставите спортске каријере, али најважније је да се баве спортом, рекао је Јездимировић. 

Такмичења у атлетици, одбојци, између две ватре, баскету 3 на 3 и фудбалу одржана су уз максимално поштовање свих епидемиолошких мера које су у борби против корона вируса прописали Влада Србије и локални Кризни штаб.

Најбољи са државног финала, као и свих претходних година, учествоваће на регионалном финалу у Сплиту, заједно са вршњацима из Хрватске и Босне и Херцеговине.

У Србији, Спортске игре младих, одржавају се под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЂИРО ДИТАЛИЈА ОВО НЕ ПАМТИ: Исписао историју бициклизма, а онда се бизарно повредио на церемонији (ВИДЕО)