ОГЛАСИО СЕ ИХФ: Словенци су се сами отровали, сваку помоћ су одбили

Novosti online

27. 01. 2021. у 15:56

ОГЛАСИО СЕ ИХФ: Словенци су се сами отровали, сваку помоћ су одбили

Фото: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany/POOL

НЕ стишава се бура са Светског првенства у Рукомету које се одржава у Египту.

Словенци су оптужили Рукометни савез Египта да је покушао да их отрује пред одлучујући меч против домаћина. У дуелу који је одлучивао путника у наредну рунду Словенији је само победа била важна за пролаз даље, а дуел је завршен 25:25. 

Рукометни савез Словеније је недуго затим објавио саопштење у ком је указао на велике здравствене проблеме 14 играча, тврдећи да нису случајност.

Словенци су успут озбиљно поткачили и Међународну рукометну федерацију (ИХФ) из које је сада стигао одговор.

“ИХФ је затражио од египатских власти истрагу о томе да ли се радило о тровању храном, а потом смо обавестили Словенију о закључцима извештаја Министарства здравства. Један словеначки играч се пријавио у клинику у хотелу с тврдњом да има проблеме са желуцем и дијарејом. Тамо је добио лекарску негу”, наводи ИХФ.

На сличне тегобе жалили су и други рукометаши. 

“Након тога, лекару је из словеначке делегације речено да 14 играча има сличне проблеме, а да их имају и рукометаши других репрезентација. Речено је и да се ради о тровању храном. Када је лекар позвао те играче на преглед, то је одбијено од стране доктора репрезентације. Понуђено је и да се играчи који имају проблеме превезу у болницу, али и то је одбијено. Истичемо да је сва понуђена помоћ одбијена”, додају из ИХФ.

Из Међународне федерације напомињу да нису примили ниједну притужбу на храну од учесника првенства, где се посебно подвлачи Белорусија, јер су њени играчи у спорном дану делили шведски сто са Словенцима.

“Што се тиче саме утакмице, Словенија је играла добро упркос тврдњама да има девет играча с таквим проблемом. На почетку другог дела меча, водили су пет разлике. На терену није изгледало као да су болесни”, закључују из ИХФ.

Директор данске репрезентације Мортен Хенриксен истакао је да постоје докази и фотографије да су Словенци наручивали храну изван хотела и јели пице, што су Словенци демантовали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)