НИКО НИЈЕ ЗА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Више од 80 одсто испитаних у Јапану за отказивање или одлагање такмичења

Бета

11. 01. 2021. у 11:05

ВИШЕ од 80 одсто људи у Јапану који су анкетирани у две анкете у последњих неколико дана изјаснило се да би Олимпијске игре у Токију требало отказати или поново одложити или верују да се Игре уопште неће ни одржати.

НИКО НИЈЕ ЗА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Више од 80 одсто испитаних у Јапану за отказивање или одлагање такмичења

Фото: АП

Анкете су спровеле јапанска новинска агенција Кјодо и ТБС (Токyо Броадцастинг Сyстем).

Резултати ових анкета лоша су вест за организаторе и Међународни олимпијски комитет који и даље верују да ће одложене Олимпијске игре почети 23. јула.

Токио се бори са све већим бројем случајева корона вируса због којих је влада прошле недеље прогласила ванредно стање. И тада је премијер Јапана Јошихиде Суга изјавио да је уверен да ће Игре бити одржане.

Јапан је релативно добро контролисао вирус, али је пораст броја случајева повећао скептицизам у погледу потребе за Олимпијским играма и опасности од потенцијалног довођења 15.000 олимпијских и параолимпијских спортиста у земљу, уз десетине хиљада званичника, тренера, судија, спонзора, медија и емитера.

Јапан је корона вирусу приписао око 3.800 смртних случајева у земљи од 126 милиона људи.

У анкети ТБС постављено је питање да ли се Олимпијске игре могу одржати. У телефонској анкети у којој је учествовала 1.261 особа, њих 81 одсто је одговорило са "не", док је само 13 одсто одговорило са "да". Одговори са "не" повећали су се за 18 процентних поена у односу на сличну анкету у децембру.

У анкети агенције Кјодо, 80,1 одсто испитаних у телефонској анкети рекло је да би Олимпијске игре требало отказати или поново одложити. На исто питање у децембру је 63 одсто испитаних било за отказивање или одлагање Игара.

Кјодо је навео да је истраживање обухватило 715 насумично одабраних домаћинстава са бирачким правом.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)