ДИЗАЊЕ ТЕГОВА: Успешно завршена сезона

Novosti online

26. 11. 2020. у 12:58

УСЛЕД проглашења пандемије вируса Ковид 19, ова сезона се у свим спортовима значајно разликовала од досадашњих, па је тако било и у дизању тегова.

ДИЗАЊЕ ТЕГОВА: Успешно завршена сезона

ФОТО: Савез Србије за дизање тегова

Организована су такмичења на отвореном, Србија је била прва у Европи у дизању тегова која је организовала онлајн такмичење, зум семинаре а сезона је успешно завршена сениорским Првенствима Србије, у халама у Бачу (мушкарци) и Београду (жене).

Да нам је неко прошле године рекао како ће изгледати спорт 2020. године, наравно да не бисмо у то поверовали. Међутим, десило се шта се десило и успешно смо завршили такмичарску сезону. Иако у отежаним околностима, одржана су национална првенства за све узрасне категорије. Ово сматрамо успехом, јер околности су биле неповољне, а постојао је и ризик. Инсистирали смо на поштовању свих препорука државних органа и после свих такмичења наши спортисти су остали здрави. Напомињемо да ми, као аматерски спорт, опстајемо и наше активности успешно спроводимо захваљујући подршци Министарства омладине и спорта, на чему се им се и овом приликом захваљујемо - истиче Љубиша Рајковић, генерални секретар Савеза Србије за дизање тегова.

ФОТО: Савез Србије за дизање тегова

На недавно одржаним Првенствима Србије прваци у разним тежинским категоријама постали су Радмила Загорац (клуб 8. Март, Ириг), Ања Ковач (8. Март, Ириг), Александра Прокић (Наисус, Ниш), Тамара Живковић (Партизан, Београд), Љиљана Чикош (Спартак, Суботица), Ана Илић (Ниш, Ниш), Анђела Поповић (Ниш, Ниш), Николина Радаковић (Спартак, Суботица), а за сениоре Милош Јошић (Херкулес, Бач), Апро Данијел (Спартак, Суботица), Стеван Владисављев (Херкулес, Бач), Андреј Ранг (Раднички, Сомбор), Ервин Рожњик (Спартак, Суботица), Урош Дашић (Динамо, Панчево), Филип Бертран (Херкулес, Бач), Дејан Михајловић (Челичана 021, Нови Сад), Прапротник Матеја (Бањица, Београд) и Тамаш Кајдочи (Спартак, Суботица). Милан Михајловић, председник Савеза Србије за дизање тегова истакао је да није било лако све организовати, али да је поносан на спортисте овог олимпијског спорта И представнике клубова, који су успели све да одраде. Михајловић је иначе и лиценцирани судија светске федерације и пре неколико дана држао је онлине семинар младим колегама из Финске.

Спорт се променио, резултати напредују, појављују се нови спортисти, уводе се нова правила. Чак је Светски куп за младе, до 17 година, одржан он лајн. Из клубских просторија у Бачу, наступао је Филип Бертран. Сјајно је било окупити се и такмичити поново са најбољим младим дизачима тегова из целог света – открио је Зоран Пантелић, национални тренер за младе, припремајући се за нове изазове у 2021.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)