РУКОМЕТАШИЦЕ НА ОКУПУ; Обрадовић: Ситуација је таква, не вреди кукати

Бета

28. 09. 2020. у 16:52

РУКОМЕТАШИЦЕ НА ОКУПУ; Обрадовић: Ситуација је таква, не вреди кукати

Фото: М.Вукадиновић

ЖЕНСКА рукометна репрезентација Србије обавила је тестирање на почетку припрема у ЕХФ недељи коју ће провести у тренажном процесу у центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, саопштио је данас Рукометни савез Србије.

"Тестирали смо се, чекамо резултате. Пратимо мере Кризног штаба и све препоруке. Знамо сви шта нам је чинити", рекао је селектор Љубомир Обрадовић, преноси РШ.

Обрадовић је током прошле недеље, услед ситуације везане за пандемију корона вируса, морао да промени првобитни списак на коме сада нема већине рукометашица на које је рачунао.

"Препоруке клубова, француских, румунских и мађарских су да девојке не иду на окупљање, јер им следи изолација од 15 дана по повратку. Прете и да ће им смањити плату, кажњавати, тако да сам рекао девојкама да немамо право да их стављамо у незгодну позицију иако је обавеза у ЕХФ недељи да клубови морају да пусте девојке. Одлучили смо да девојке не буду кажњене, нико ништа не добија са таквим исходом", рекао је он.

"Доћи ће Којић и Рисовић у среду из Љубљане, видим да је сада са Словенијом нормализована ситуација, тако да ту не би требало да буде проблема", додао је Обрадовић.

Он је навео да су позивали и резерве, али и да је ту било доста проблема.

"Неки моћници, директори клубова јављају се у име девојака да не могу да дођу због обавеза на факултету, а знамо да је школа онлајн, може и одавде да се ради, јако је добра веза. Постоје и ту проблеми, тако да нам је то то у овом тренутку", рекао је Обрадовић.

Додао је да ће и јуниорска репрезентација бити у исто време на окупљању у Пазови.

"Услови су добри, сами смо овде, нећемо имати контакте, пратимо шта се дешава. У Србији је много боља ситуација него у Румунији и Мађарској, па смо опет на некој црвеној листи", рекао је Обрадовић.

Репрезентација Србије се није окупила од децембра 2019. године када је завршено Светско првенство у Јапану због пандемије корона вируса, а ново такмичење је очекује већ у децембру у Норвешкој.

"Окупљамо се од такмичења до такмичења. Урадићемо доста ствари и урадили смо до сада. Нисам беспомоћан у том погледу. Не вреди кукати. Да вреди, кукали бисмо сваки дан. Немамо јасан став ЕХФ око ове ситуације. Мађари и Румуни се окупљају, а не пуштају наше играчице. Знамо да има доста позитивних девојака тамо. Ако се оне окупљају, зашто ми не можемо? Како то иде, ко то да нам појасни", рекао је селектор Србије.

Рукометашице Србије ће бити на окупу до наредне суботе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)