ЗАВРШЕНЕ СЕОСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ: Победу однела екипа Батковићи из Прибоја

Н. И.

28. 09. 2020. у 15:26

ФИНАЛЕ ИИ Сеоских игара Спортског савеза Србије одржано је у Врњачкој Бањи, а победник је екипа Батковићи из Прибоја.

ЗАВРШЕНЕ СЕОСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ: Победу однела екипа Батковићи из Прибоја

ФОТО: ССС

Током два такмичарска дана десет екипа је одмеравало снаге.

Тако су на једном месту били учесници: Врело (Уб), Грљан (Зајечар), Гаково (Сомбор), Милошевац (Велика Плана), Милочај (Краљево), Власе (Врање), Батковићи (Прибој), Бранковина (Ваљево), Каменово (Петровца на Млави) и прошлогодишњи победник Сеоских игара Рудна Глава из Мајданпека.

- Успели смо да испунимо наш циљ постављен за ову годину. И поред тешке ситуације у земљи и свету, унели смо мало радости и физичке активности у ову годину. Поносни смо на наше сараднике из територијалних спортских савеза који су организовали такмичења на локалном нивоу, а затим дошли са екипама из своје општине да их подрже на целиком финалу. Захвални смо и свима из Спортског савеза Врњачка Бања, на челу са Душаном Радовићем, који су били као и увек изванредни домаћини - рекао је генерални секретар ССС Горан Маринковић.

Због лошег времена такмичење је премештено у Спортску халу "Владе Дивац", у суботу су на програму били фудбал, одбојка, шах, надвлачење конопца, надвлачење штапа, скок у даљ из места и бацање камена. У недељу су одигране фудбалске утакмице полуфинала, за треће место и финала, а добили смо победнике и у обарању руку и народном рвању. Најузбудљивије је било у дисциплини полигон која је и одлучила победника. Такмичари по један мушки и један женски из сваке екипе дали су свој максимум да за што краће време савладају препреке и освоје бодове за своју екипу.

- Као још увек активан спортиста поносан сам што су такмичари на сеоским играма послали феноменалну слику, заиста је лепо када будре и текмичаре других екипа, када се после сваке дисциплине поздраве, шале и смеју, то је оно што смо желели, да се сви добро забаве - рекао је председник ССС Давор Штефанек и додао:

- Честитам екипи Батковића на победи. Драго ми је да ће ово село општине Прибој добити вредну награду, а то је спортски терен са тартан подлогом. Честитам и осталим екипама на великиј борби. Жао ми је што смо једну екипу искључили из такмичења, али примаран циљ је да се такмиче људи из исте општине, да у селима пробудимо младе и заинтересујемо их за спорт. Али ову манифестацију настављамо и следеће године, па се надам да неће бити оваквих ситуација - Штефанек је истако и значај подршке и солидарности:

- У овим временима веома је важно да покажемо заједништво и да докажемо да можемо остварити наше циљеве. Наравно да сам веома захвалан Министарству омладине и спорта што нас подржава у свим акцијама, а председнику државе што има огромно разумевање за спорт.

Када се саберу бодови, коначан пласман изгледа овако:

1. Батковићи - Прибој

2. Каменово - Петровац на Млави
3. Бранковина - Ваљево
4. Гаково - Сомбор
5. Грљан - Зајечар
6. Милошевац - Велика Плана
7. Рудна Глава - Мајданпек
8. Врело - Уб
9. Власе - Врање

- Милочај - Краљево (дисквалификација због кршења правила у вези такмичара који није из општине за коју наступа).

Капитен екипе победника Дејан Јаворац са златом око врата рекао је:

- Поносни смо што смо остварили победу, ова награда је веома вредна за све из села. Одушевљени смо што је Спортски савез Србије покренуо овакву манифестацију у својој организацији. Знате, код нас у Прибоју Сеоске игре нису биле прекинуте ни за време рата, а ове године су доведене у питање. На срећу Спортски савез Србије је подржао манифестацију, проследио правила којих се морамо придржавати и тако ова лепа традиција није прекинута. Хвала организаторима на свему.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)