ВЕЛИКИ УСПЕХ: Кристина Бедеч освојила бронзу на Светском купу у веслању

Новости онлине

27. 09. 2020. у 20:03

СРПСКА веслачица Кристина Бедеч освојила је бронзану медаљу на Светском купу у Сегедину.

ВЕЛИКИ УСПЕХ: Кристина Бедеч освојила бронзу на Светском купу у веслању

ФОТО: Небојша Радовић/КСС

Бедечова је у финалу једноседа на 5000 метара била у водећој групи од самог почетка и успела је да се одупре нападима осталих такмичарки у самом финишу трке. Кристина је кроз циљ прошла у времену 22:22.70, а сребрна медаља измакла јој је за 26 стотинки.

– Била је заиста тешка сезона због свих проблема које смо имали, као и остали спортисти, али и цео свет, због вируса корона. Напорно смо тренирали иако нисмо знали да ли ћемо уопште имати такмичења ове године. Управо због тога сам пресрећна што сам освојила медаљу у једној од мојих омиљених дисциплина у јакој конкуренцији – нагласила је Кристина после доделе медаља.

Злато је освојила домаћа такмичарка Дора Бодоњи (22:21.89), док је сребро припало Немици Кароли Шмит (22:22.44).

Репрезентација Србије Светски куп у Сегедину завршила је тако са четири медаље: једним сребром и три бронзе. Сребрну медаљу освојили су Марко Новаковић и Биљана Релић у мешовитом двоседу на 200 метара, бронзе су освојили Марко Драгосављевић у једноседу на 200 метара, мушки четверац на 500 метара (Грујић, Новаковић, Џомбета, Драгосављевић) и Кристина Бедеч у једноседу на 5000 метара.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)