ВУЈАСИНОВИЋ: Корона је помогла да имамо јаку ватерполо лигу

Танјуг

26. 09. 2020. у 09:59

ВУЈАСИНОВИЋ: Корона је помогла да имамо јаку ватерполо лигу

Н. Параушић

КОРОНА нам је помогла да ове сезоне имамо јаку домаћу лигу у ватерполу, јер доста играча није отишло у иностранство, каже легендарни Владимир Вујасиновић, тренер ВК Нови Београд.


"Презадовљан сам што смо успели да направимо овакав тим у ово невреме. Спој искуства и младости и изутених играчких потенцијала, са неким момцима који су одиграли доста у иностранству, које смо успели да вратимо кући. И амбиције су складу са тим. Надамо се да бисмо могли да се боримо за сва три трофеја - у Купу, првенству и Купу ЛЕН. То нам је сад далеко и не треба размишљамо о тим стварима, већ треба да се посветимо свакодневном раду. Свесни свега тога, имамо два циља - да у првој недељи децембра прођемо у даљи ток такмичења ЛЕН Купа, а недељу касније да се пласирамо на фајнал-фор домаћег Купа", рекао Вујасиновић Танјугу.

Бивши репрезентативац и један од најбољих ватерполиста у историји осврнуо се и на пандемију корона вируса, због које играчи дуго нису могли на тренинге у базену.

"Кад стану сви, станеш и ти и то је једна потпуно другачија психолошка ситуације. Од јуна смо кренули са тренинзима, додуше доста траљаво. Корона је одлазила, долазила, може тренинг, па не може... Сва срећа, успели смо да то лето изгурамо и најмање је радио први тим, јер нисмо имали екпиу на окупу, али смо са млађим категоријама успели да изгузрамо изузетан рад."

Суперлига стартује данас и ове сезоне домаће такмичење биће најјаче у последњих шест година, због тога што се много искусних играча и репрезентативаца вратило у Србију.

Милош Ћук, Драшко Гогов, Војислав Чупић, Марко Аврамовић и Александар Радановић нова су имена у клубу са Новог Београда, а звучна појачања обезбедили су и Раднички из Крагујевца, Црвена звезда и Шабац.


"У томе нам је мало и корона помогла, јер је доста момака остало у Србији и нису отишли у иностранство. Поготово што играчи нису одлазили пре времена као што је последњих година био тренд, да клинци оду препрано што никако није добро. Успели смо да вратимо у више клубова изврсне играче, и млађе и старије, који имају неко завидно интернационално искуство. Самим тим смо ојачали првенство и домаће клубове. Биће изузетно интересантно на домаћој сцени. Одавно није било на оваквом нивоу. Било је интересантно, али није био овакав квалитет. Надам се да је ово још један прелаз на нешто боље већ наредне сезоне, где ћемо моћи да вратимо још неког репрезентативца. За не толико велика средства можемо да нпаравимо изузетно конкурентне тимове на европској цени", рекао је Вујасиновић.

Поход на дуплу круну је најављен, а највеће ривале у борби за трофеје Вујасиновић види у Шапцу, Радничком и Звезди.

"Тројка, без Партизана који је био четврти тим. Због целе ситауције, ова година им је пралазна, када би требало да стану на ноге. Направили су један млад тим. Тешко ће моћи да уђу у конкуренцију, са ова прва три. Највећи конкуренти ће нам бити Шабац, Раднички, као и Црвена звезда која годинама највише улаже у први тим. Трагају за правим тимом који може да дође до трофеја. Можда су ове године погодили формулу. Свесни смо да смо корак иза њих, не због играча већ због тога што је нови тим у питању. Требаће време да се уиграмо. Надам се да ћемо уз посвећеност и залагање успети да надокнадимо те мане које имамо", рекао је.

Сага ВК Партизан недавно је завршена, када су управу клуба преузеле играчке легенде попут Николе Куљаче, Филипа Филиповића, Слободана Никића, Милан Алексића и Стефана Миторвића, а некадашњи играч и тренер црно-белих пожелео је срећу новом руководству.


"Не бих се враћао уназад, јер је изузетно тешка прича и не поновило се. Не знам када смо у ватерполу имали овакву ситуацију у којој је био Партизан. Пошто се све завршило, желим им сву срећу у оправку клуба, да буду стрпљиви и да не одустају. Знам да ће проћи кроз милион проблема. Вероватно ће момцима који су се укључили у све то, бити свега преко главе због онога кроз шта ће морати да прођу и са чиме ће морати да изборе током сезоне. Не живимо у временима где је све то једноставно. Желим им да покушају да изграде клуб какав је некада био и да га врате на старе стазе којима је дуго корачао. Урушавање Партизана је дуго трајало, јер је и ставрање дуго трајало. Сад све то треба да се врати на своје место", закључио је Вујасиновић.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)