ОДБОЈКАШ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ, НИКОЛА МЕЉАНАЦ ЗА НОВОСТИ: Поносан сам кад освајам поене, емоције морам да избацим из себе

С. Крстовић

19. 09. 2020. у 22:29

ОДБОЈКАШ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ, НИКОЛА МЕЉАНАЦ ЗА НОВОСТИ: Поносан сам кад освајам поене, емоције морам да избацим из себе

ФОТО: М. Вукадиновић

НИКОЛА Мељанац не само силовитим смечом, већ и веома емотивним понашањем привлачи пажњу на нашим одбојкашким теренима.

Коректор Црвене звезде преживљава сваки поен, понекад слави веома необично, неретко копирајуће своје хероје из детињства, из филмова "Господар прстенова". Недавно је против Партизана опонашао једног од својих јунака показујући ривалима стрелу.

- Одувек сам био такав. Некима се то свиђа, некима не. Углавном нико не остаје равнодушан. То је нешто што ме покреће, што ми даје "гориво". Очигледно то помаже мојој екипи, подиже јој, што би рекао тренер Кукањац, атмосферу, а противничку успевам мало да уздрмам тим мојим понашањем. То је део моје природе, није никаква глума. Једино ми је жао што неко коме се то не свиђа сматра да се тако понашам ван терена. А то није тачно - прича, за "Новости", Мељанац.

Никола у сваку утакмицу улази са превеликом жељом да се докаже тренеру, саиграчима, себи...

- То настаје у тренутку. Не размишљам о томе пре утакмице. Веома сам поносан када освајам поене, а емоције морам да избацим из себе - истиче Мељанац.

ОД РОКА ДО НАРОДЊАКА

КОРЕКТОР црвено-белих се издваја од осталих играча и по дугој коси, бради, више личи на рокера...

- Слушам све од рока, хеви метала до народњака. Љубитељ сам фантастике, "Господара прстенова" и сличних ствари и због својих хероја из детињства сам пустио косу, браду, јер су сви били брадати. Само, мене не држи једна ствар. Завршио сам за физиотерапеута, а сада студирам менаџмент за медије. Можда једног дана будем водитељ - каже 21-годишњи одбојкаш.

Признаје да га празне трибине због пандемије вируса корона нимало не дестимулишу.

- Искрено, од када сам у првом тиму Црвене звезде на Бањици и нисмо имали неку подршку, већ смо пред правом публиком играли на гостовањима. Мени публика није пресудан фактор, а ако је има, то је само плус.

Мељанац је родом из Златице код Зрењанина, али менталитет му није равничарски. Пореклом је из Книна, одакле се његов прадеда после Другог светског рата преселио у Војводину. Одбојкашку азбуку је научио у суседном селу, Клеку, које је изнедрило Милоша Грбића и његове синове Николу и Вању.

- Ту сам почео, а већ са 15 година прешао сам у Црвену звезду. Звала ме је и Војводина, која је финансијски јача, али ми је драго што сам се одлучио за Београд и црвено-бели дрес - каже Мељанац.

НЕ ИГРАМ ЗБОГ НОВЦА

СИТУАЦИЈА у већини наших одбојкашких клубова није нимало ружичаста. То признаје и Мељанац:

- Зависи у ком си клубу, али је врло тешко. Само нико од нас млађих одбојку не игра због новца, већ да стекнемо искуство, знање како бисмо спремни отишли у иностранство.

У млађим селекцијама Србије играо је на позицији блокера, мада је одувек видео себе као коректора.

- Тренери дуго то нису хтели да виде или нису веровали да је то моја позиција. Сада показујем да сам у праву. На блоку још морам много да радим.

Никола нема велике планове...

- Желим само да будем што бољи, како себи једног дана не бих пребацивао да сам могао да пружим више, а нисам. Немам ни свог идола. Слично је и са Звездом. Најважније нам је да у свакој утакмици дамо све од себе, па шта буде. Не размишљамо о табели, већ о противнику, нама и нашој игри - подвлачи Мељанац.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)