ПРИОРИТЕТ ОПРЕМАЊЕ КЛУБОВА И РАД СА ДЕЦОМ: Спортски савез Србије у посети Бајиној Башти и Љубовији

Н. Иљукић

петак, 07. 08. 2020. у 20:30

ПРИОРИТЕТ ОПРЕМАЊЕ КЛУБОВА И РАД СА ДЕЦОМ: Спортски савез Србије у посети Бајиној Башти и Љубовији

Фото: ССС

У Спортском савезу Србије се наставља са провереном праксом и нема паузе у раду иако се многи спортови још налазе на чекању због пандемије вируса корона.

Проналазе се начини да уз поштовање мера план буде спроведен. Тако је већ дугогодишње обилажење територијалних спортских савеза настављено и ове недеље.

- У договору са председником ССС Давором Штефанеком желимо да наставимо опремање клубова на локалу и решимо проблеме уколико они постоје, да би се сви сконцентрисали на рад са децом и такмичења која нам свима недостају чим ситуација то дозволи - рекао је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић при обиласку Љубовије и Бајине Баште.

Челници Спортског савеза Србије су пре годину дана посетили Љубовију, Маринковић је желео да види како напредује стање у спорту. На састанку са председником општине Љубовија Милованом Ковачевићем и представницима локалне самоуправе и општинског спортског савеза договорене су акције које ће бити спроведене, било је речи и о проблемима везаним за спортску инфраструктуру, а Маринковић је дао низ сугестија за превазилажење потешкоћа. Председник Спортског савеза општине Љубовија Горан Благојевић уручио је захвалницу генералном секретару ССС за помоћ и подршку у развоју спорта у Љубовији. Након састанка уручена је спортска опрема за кошаркашке и фудбалске клубове Љубовије. Овог пута донета је и опрема за спровођење акције "Буди здрава - вежбај са нама", бесплатан програм рекреације за жене, који чека своју реализацију када опасност од пандемије прође. Том приликом посећен је и терен ФК Дрина:

- Захваљујем се на гостопримству колегама из Љубовије. Обишли смо терене, поделили опрему и надамо се да ће она олакшати рад клубовима у наредном периоду. Надам се да ће успети да реализују своје идеје, а Спортски савез Србије ће пратити ситуацију и пружати подршку колико је то могуће - рекао је Маринковић.

Наставивши уз Дрину, радни састанак одржан је и у Бајиној Башти. Поред природних богатстава, бројних акција које спроводи општински спортски савез и хале која је у завршној фази реконструкције, било је разговора и о обнови постојеће инфраструктуре СЦ "Браћа Милутиновић". Горан Маринковић је и председнику општине Радомиру Филиповићу као и председнику Спортског савеза Бајине Баште Петру Ракићу и њиховим сарадницима предочио у које се све активности територијални спортски савез може прикључити. Тако је договорено да Бајина Башта узме учешће на Сеоским играма Спортског савеза Србије 2021. године и уђе у програм за едукацију спортских стручњака који ће држати и бесплатан фитнес својим суграђанкама, такође следеће године:

Фото: ССС

 

- Видели смо кратак филм шта све Спортски савез Бајине Баште ради, акције које спроводе су одличне, поздрављамо њихове идеје и жељу да деци са своје општине приближе спорт. Инфраструктура је заиста добра, треба након хале обновити и атлетску стазу у спортском центру, али оно што је најважније све објекте треба добро одржавати. Бајина Башта има огроман потенцијал за спортски туризам и повећањем смештајних капацитета, на коме раде, верујем да ће препознати многи клубови и одлучити се за припреме управо на овом месту. Радује нас што су заинтересовани за прикључивање нашим акцијама. Надам се да ће наша сарадња бити на све вишем нивоу и да ће млади из Бајине Баште кренути правим путем, путем спорта - рекао је Маринковић који је председнику Спортског савеза Бајине Баште уручио и спортску опрему за локалне клубове који имају одличан рад са децом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)