ИТАЛИЈАНСКИ ГИГАНТ У КРИЗИ: Порука из Ферарија ће сигурно разљутити навијаче

Бета

28. 07. 2020. у 12:47

ПРВИ човек екипе Ферарија у Формули један Џон Елкан рекао је да тај тим неће бити конкурентан пре 2022. године.

ИТАЛИЈАНСКИ ГИГАНТ У КРИЗИ: Порука из Ферарија ће сигурно разљутити навијаче

Фото: ЕПА

- Постављамо темеље за конкурентност и враћамо се победама када се промене правила 2022. године. Убеђен сам у то. Чека нас дуг пут - изјавио је Елкан за лист "Газета дело спорт".

Додао је да има пуно поверење у шефа тима Матију Бинота, за кога је казао да "има карактеристике и вештине" да почне нови победнички циклус.

Ферари је променио технички тим после лошег почетка сезоне. Италијански тим је тек на петом месту у шампионату конструктора после три трке сезоне која је каснила због пандемије корона вируса.

Најбољи резултат је друго место Шарла Леклера на првој трци у сезони.

- Ове године нисмо конкурентни због грашака у дизајну болида. Имамо много слабости у аеродинамици, губимо снагу мотора. Реалност је да болид није конкурентан, што се видело на стази - оценио је Елкан.

Говорио је и о одлуци да се не продужи уговор Себастијану Фетелу, кога ће заменити Kарлос Сајнц.

- Имали смо шампионе као што су Алонсо и Фетел, али је несумњиво да је теже тражити од њих да буду стрпљиви у реконструкцији него од млађих пред којима је будућност - навео је председник Ферарија.

По његовим речима, Ферари поставља темеље за "изградњу нечег важног и трајног", што показује петогодишњи уговор са Леклером.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)