ТОКИО НЕЋЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Више од две трећине Јапанаца против такмичења следећег лета

Танјуг

19. 07. 2020. у 18:38

ТОКИО НЕЋЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Више од две трећине Јапанаца против такмичења следећег лета

Фото: АП

ВИШЕ од 70 одсто Јапанаца изјаснило се против одржавања Олимпијских игара у Токију на лето следеће године, при чему их 36,4 одсто сматра да би оне требало да буду поново отказане, а 33,7 одсто да треба да буду отказане, показују резултати анкете агенције Кјодо њуз.

Само 23,9 одсто људи у Јапану навело је да Олимпијада, која је требало да буде одржана овог лета, треба да буде одржана по плану 2021. године.


Главни разлог због којег 75,3 одсто Јапанаца сматра да Олимпијске игре треба или поново одложити или отказати јер је став да приоритет владе треба да буде борба против корона вируса, што је истакло 12,7 анкетираних.

Додатне трошкове за "спротску екставаганцију" као разлог неодржавања игара наредне године навело је 5,9 одсто испитаника.

Више од половине учесника анкете изразило је незадовољство одговором владе ремијера Шинзо Абеа на пандемију корона вируса.

Резултати анкете су показали да 66,4 одсто Јапанаца сметра да би влада требало да прогласи ванредно стање због пораста броја новозаражених у Токију последњих дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)