Због чега је преминула?! Бобана Момчиловић Величковић изгубила битку са ретком трудничком болешћу

Новости онлине

21. 06. 2020. у 20:26

Трагична вест задесила је српски спорт због компликација током порођаја преминула је репрезентативка Србије у стрељаштву, олимпијска учесница и европска првакиња Бобана Момчиловић Величковић.

Због чега је преминула?! Бобана Момчиловић Величковић изгубила битку са ретком трудничком болешћу

Фото: Архива Новости

Бобана се пре двадесетак дана породила, међутим у међувремену је дошло до компликација из засад непознатог разлога, због чега јој се стање нагло погоршало, а лекари нису успели да јој спасу живот.

Седам дана имала је прееклампсију, али доктор то није установио... Последњих дана мозак био без функције. Нажалост, није видела дете ниједном.

Стрељаштвом је почела да се бави са девет година у родном Бору и била је чланица локалног клуба

Прву медаљу на великим међународним такмичењима освојила је 2007, када је на Европском првенству у француском Довилу изборила бронзу ваздушним пиштољем у јуниорској конкуренцији.

У сениорском дебију на највећим такмичењима, на шампионату Европе у норвешком Меракеру 2010. постала је шампионка Европе ваздушним пиштољем. Исти успех поновила је и на ЕП у финском Виерумаекију 2012, као и ове године на Европском шампионату у Вроцлаву. Једна од најбољих светских такмичарки пиштољем у 21.веку. На Европским првенствима ваздушним оружјем одржавала је континуитет високих пласмана и годинама доказивала да припада елитном кругу стрелаца.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)