ПОНОСАН ШТО ЈЕ СРБИЈИ ДОНЕО МЕДАЉУ: "Новости" дочекале Армина Синанчевића, сребрног са атлетског ЕП у Минхену

С. Р

17. 08. 2022. у 15:39

ПРЕСРЕЋАН сам због сребрног одличја, мој први шампионат Старог континента, презадовољан сам јер сам Србији донео медаљу, све најбоље што је могло да се деси догодило се. Ово су први утисци бацача кугле Армина Синанчевића, који је синоћ слетео у Београд после мање од 24 сата пошто је остварио највећи успех у каријери, освојивши сребрну медаљу на Европском првенству у атлетици у Минхену, хицем од 21,39 метара.

ПОНОСАН ШТО ЈЕ СРБИЈИ ДОНЕО МЕДАЉУ: Новости дочекале Армина Синанчевића, сребрног са атлетског ЕП у Минхену

ФОТО: АТА

Див из Бродарева појавио се на аеродрому "Никола Тесла" у предвечерњим сатима, задовољан, с озареним лицем, иако је скоро цео дан провео у путу. Арминовим одличјем наша земља уписала се на семафор у "краљици спортова" први пут још од 2016, односно у бацању кугле још од бронзе Асмира Колашинца 2012.

Ситуација на ЕП била је специфична, ујутру је морао да преброди квалификације, а одмах увече чекало га је и финале.

- Ноћ пред такмичење сам се добро наспавао, био сам одморан и спреман за тај дан - за квалификације и финале. Већ на загревању сам имао хице преко 21,15, преко норме међутим, кад је дошло такмичење, имао сам малих потешкоћа с техником и преступио сам два пута. Ипак, у трећем бацању сам остварио фантастичан хитац (21,82), с тим сам све преокренуо на моју страну и због тога сам отишао задовољан и пун самопоуздања на мали одмор пред финале - истакао је наш "колос", који је дан пред надметање, у недељу, напунио 26 година.

ФОТО: АТА

Признаје Армин да га то што је тек из трећег покушаја изборио пласман међу 12 најбољих мало омело.

- Потрошио ме је стрес јер сам морао три пута да бацам, да сам све одрадио после првог покушаја имао бих више снаге за надметање увече. У финалу је ученик Драгана Перића "катапултирао" куглу чак четири пута преко даљине од 21 метар. Водио је чак до треће серије, онда су се десили преокрети.

- Верујем да је свима било занимљиво и узбудљиво да прате. Штањек, Михаљевић и ја смо водили велику битку за прва три места. Једно време сам био у вођству, потом сам с трећег места изборио сребро са 21,39. Дао сам све од себе да остварим што бољи пласман, јурио сам и злато, али и овом медаљом сам презадовољан - срећан је Армин, који је у младости прво тренирао фудбал, па се окренуо одбојци и боксу пре него што је кренуо да тренира "краљицу спортова".

Знао је доброћудни џин пред шампионат да у рукама има снаге за велике ствари. Овим одличијем пробио је лед и нема намеру да се зауставља већ има нове "мете" испред себе.

- Истицао сам да добро припемљен идем на шампионат Старог континента и да очекујем висок пласман, нисам желео да најављујем да идем по медаљу. Све то говорило је да сам спреман и да имам потребан фокус. Ово је друга година заредом како правим сјајне резултате. Велики је подстрек за наставак, на правом сам путу, имам одличије са ЕП у џепу, сада желим да идем напред и корак више ка светској и олимпијској медаљи - закључио је Синанчевић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА СРЦЕ ПУКНЕ: Малу Петру испраћају на вечни починак - потресан снимак са сахране девојчице коју је убио отац монструм (ВИДЕО)

ДА СРЦЕ ПУКНЕ: Малу Петру испраћају на вечни починак - потресан снимак са сахране девојчице коју је убио отац монструм (ВИДЕО)

ДА СРЦЕ ПУКНЕ: Малу Петру испраћају на вечни починак - потресан снимак са сахране девојчице коју је убио отац монструм (ВИДЕО)

06. 10. 2022. у 18:06

ПОТПУНО ГОЛА: Бритни Спирс у топлесу, без гаћица, људи око ње - муж и деца је се стиде због фотографија које су се појавиле (ФОТО)

ПОТПУНО ГОЛА: Бритни Спирс у топлесу, без гаћица, људи око ње - муж и деца је се стиде због фотографија које су се појавиле (ФОТО)

БРИТНИ Спирс је још једном отишла корак даље. Или је можда исправније рећи - још један корак уназад за некадашњу "поп принцезу".

06. 10. 2022. у 17:28

Коментари (1)

ПОГЛЕДАЈТЕ: Овако је Вучић одувао хрватске новинаре (ВИДЕО)